به وب سـایت شـخصی و پـایگاه اطلاع رسانی فـرخ عـبدالـه زاده خــوش آمدید.
سامانه پیامکی :
مقبره الشعرای تبریز در خیابان ثقه الاسلام و در ضلع شمالی بقعه سید حمزه واقع است. بنای یابود زیبایی با تأسیسات توریستی به نام مقبر الشعرا در این محل ایجاد گردیده که آرامگاه یکی از بزرگترین شاعران معاصر کشورمان (شهریار) در این محل قرار دارد.
تصاویر بیشتر را در ادامه مطلب همراه ما باشید...
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۳۹۶، سال جدید را سال «اقتصاد مقاومتی: تولید - اشتغال» نامگذاری کردند. ایشان در این پیام فرمودند: تلخیها و سختیها عمدتاً مربوط به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم است؛ طبقات متوسّط و ضعیف در طول سال درگیر این مشکلات بودند و همچنان هستند؛ چون از وضع مردم مطّلع هستم، لذا تلخی را با همهی وجود حس میکنم.
تصاویر بیشتر در ادامه مطلب...
ائل گلی یا شاه گلی به معنی استخر شاه (گول در زبان ترکی یعنی استخر)، باغی است در قسمت شرقی شهر تبریز که دارای یک دریاچه مصنوعی بزرگ و عمارتی دو طبقه که در وسط این باغ بنا شده است . حدود تاریخی که برای ساخت این دریاچه در نظر گرفته شده نزدیک ۱۷۸۵ میلادی و البته شاید قبل از این تاریخ باشد.
تصاویر بیشتر را در ادامه مطلب همراه ما باشید...
به گزارش پایگاه خبری آوای ورزقان، جاده خواجه-ورزقان به طول ۴۸ کیلومتر تنها راه مواصلاتی منتهی به منطقه ورزقان و مجتمع معدنی مس سونگون است که از زمان بهره برداری این مجتمع به یکی از محورهای پرتردد و دارای حجم ترافیکی بالا تبدیل شده و به دلیل عدم برخورداری از استانداردهای لازم یکی از جادههای حادثه خیز استان محسوب میشود. بر این اساس در سال ۱۳۸۹ ضرورت تبدیل این محور کم عرض و دوطرفه به بزرگراه در دستور کار مسئولین وقت قرار گرفت و مقدمات اجرایی آن با سرمایهگذاری مجتمع معدنی مس سونگون و کارفرمایی اداره کل راه و شهرسازی استان کلید خورد.
علیرغم فراهم بودن شرایط لازم و شروع مناسب، متاسفانه در چند سال اخیر به دلیل مسائل حاشیه ای، روند اجرایی این بزرگراه به شدت کند شده و در مقاطعی هم به تعطیلی کشیده شد. در نهایت با روی کار آمدن نماینده جدید و پیگیریهای مستمر وی مردم شاهد شروع به کار مجدد این پروژه در یکی دو ماه اخیر بودهاند.
به دلیل اهمیت بسیار موضوع برای مردم شهرستان برخوردار ولی محروم ورزقان خبرنگار این پایگاه خبری با حضور در محل، گزارشی از کم و کیف روند اجرای بزرگراه برای در دسترس عموم قرار دادن فراهم آورده است.
متن کامل را در ادامه مطلب همراه ما باشید ....
اجتماع پرشور دستجات عزاداری امام حسین(ع) در جوار امامزاده روستای آقاباباسنگ
![]() |
![]() |
تصاویر بیشتر متعاقبا منتشر خواهد شد.
به گزارش آوای ورزقان، اورارتویی نام حکومت مقتدری بوده که از مرکز فلات آناتولی و کنارهی دریاچهی وان از اتحاد طوایف مختلف ایجاد شده بود. و بعدها در اثر حملات و کشورگشاییها قلمرو آنها تا کنارههای دریای خزر کشیدهشد.
اورارتوییان جنگها و پیروزیهای خود را در کتیبههای سنگی مینوشتند. از جمله کتیبههای نوشته شده توسط اورارتوییان ، کتیبهی سغندل است. این کتیبه در نزدیکی روستای سغندل در بالای کوهی به نام زاغی و در پنج کیلومتری ورزقان قرار دارد. طول آن ۱۱۵ و عرض آن ۴۷ سانتی متر است و مشتمل بر ۱۰ سطر است. کتیبهی سغندل از آثار مهم دوران اورارتویی است که در سال ۱۳۳۰( ه.ش) توسط محمد جواد مشکور کشف شده است و بر اساس مطالعات انجام شده این کتیبه به « ساردوری دوم ( ۳۳-۷۵۰ ق.م ) پسر آرگیشی اول تعلق دارد و در آن از حمله به ناحیهای کوهستانی پولوآدی و گشودن ۲۱ دژ و تصرف ۴۵ یا ۴۴ شهر در یک روز سخن میرود.» ملیکیشولی دانشمند و اورارتوشناس گرجی که این کتیبه را ترجمه کرده است از وجود قلعههای مختلفی در اطراف آن خبر داده و نیز وجود طایفهای کوهنشین در این منطقه را محتمل میداند.
هیأت باستان شناس آلمانی در سال ۱۹۶۷ و ۱۹۷۱ در اطراف سغندل به پژوهشهایی مقدماتی دست زدهاند و از وجود دو قلعه در این محل خبر دادهاند که یکی به دوران پیش از تاریخ که به دست ساردوری دوم تسخیر شده است و دیگری متعلق به اورارتویی هاست و«این قلعه به دست ساردوری دوم در جوار قلعهی قدیمی ساخته شده است و قلعهی مذکور در سغندل از جمله بزرگترین استحکامات در ایران است.»
در روزگاران قدیم در بالای کتیبهی سنگی قلعهای ارمنی نشین [ در حوالی کتیبهی سغندل] وجود داشته که مردم کارهای آهنگری خود را به آنها مراجعه میکردند.» این مورد را سالمندان سغندل نیز تصدیق میکنند و نیز به دلیل آشنایی ارامنه و اوراتوییها به فن آهنگری وجود ارمنی نشینان در این قلعه بعید به نظر نمیرسد (به خصوص که در زمانهایی ارمنیها بر آذربایجان مسلط بودهاند) محمد جواد مشکور کاشف کتیبهی سغندل، اورارتوییان را از مدنیتهای دنیای قدیم میشمرد.
متن کامل به همراه تصاویر در ادامه مطلب قابل مشاهده میباشد ...
استان آذربایجانشرقی در بین استانهای کشور و شهرستان ورزقان در بین شهرهای استان با جاذبههای متعدد تاریخی و طبیعی با آداب و رسوم مختلف و با مردمانی خونگرم و میهماننواز و به ویژه با طبیعتی بکر است که هر چهار فصل آن، نگاهها را برای هر طبیعتگر، گردشگر و هر فرد مایل به گشت و گذار در طبیعت را به خود جلب میکند.
منطقه «چیچکلی» (جنگلهای ارسباران)، امامزاده سید جبرئیل، روستای گلآخور، قلعه جوشین، روستای کرینگان، خانه امیر ارشد و کتیبه میخی سقندل همچنین انواع جاذبههای گردشگری تاریخی در جای جای این منطقه و مهمتر از همه میهماننوازی اهالی شهرستان ورزقان، همه بهانههایی برای یک سفر خوب بهاری و تابستانی در گوشهای از طبیعت بکر و زیبای سرزمین ایران است.
از دیگر نقاط دیدنی و گردشگری این شهرستان میتوان به مسجد جامع خاروانا (مربوط به به سدههای 6 و 7 هجری قمری)، آبشار گلآخور (با ارتفاع 12 متر)، قلعه کیقال، امامزاده سیدخلیل جوشین، گنبد اللهالله (مربوط به اواخر دوره ایلخانان مغول تا صفویه)، روستاهای کاسین و دیزج ملک( واقع در 5 کلیومتر ورزقان)، روستای آستمال(با قدمت چند هزار ساله)، روستای کرینگان(که اهالی آن به زبان تاتی صحبت میکنند)، تپه داشباشی یا ارمنی گوللویی، قلعه کندیبولاغ، قلعه داشی، قلعه اژدها داشی، گورستان سقای، قلعه سرخه دیزج و تپه اللهلو (همگی با قدمت هزاره اول قبل از میلاد)، درخت 4 هزار ساله بلوط در روستای کرینگان، ییلاق مشک عنبر، معان مس سونگون و معدن طلای اندریان، سد ورزقان، سد زرین کاب، یخچال فصلی زیر صخرهای کرویق، منطقه زیبای هفت چشمه، سد زرآباد و ... اشاره کرد.
کاربران عزیز را به مشاهده زیبایی های ورزقان در ادامه مطلب دعوت مینماییم ...
استان آذربایجان شرقی، در شمال غرب کشور، بامساحتی برابر 45 هزار و 650 کیلومتر مربع، به طور تقریبی 2/81 درصد از وسعت کل کشور را به خود اختصاص داده که ازاین لحاظ، در بین استان های کشور در رتبه دهم قرار گرفته است. این استان از شمال به جمهوریآذربایجان و کشور ارمنستان، از غرب و جنوب غرب به استان آذربایجان غربی، از شرق به استان اردبیل و از جنوب به استان زنجان محدود می شود. بر اساس آخرین تقسیمات کشوری این استان دارای 20 شهرستان، 42 بخش، 141 دهستان و 57 شهر می باشد. مرکز استان آذربایجان شرقی، شهر تبریز است .
متن کامل را به همراه تصاویر جاذبه های طبیعی، گردشگری و تاریخی استان آذربایجان شرقی در ادامه مطلب مشاهده نمایید ...
شاید اکثر قریب به اتفاق مردم جنگلهای ارسباران را با نام "حسنو میشه سی" بشناسند و تعریف های زیادی هم در این مورد شنیده باشند ولی اطلاع دقیقی از خود منطقه نداشته باشند.در این پست میخوایم به معرفی این منطقه بپردازیم .
"حسنو میشه سی " از شرق معدن سونگون (شهرستان ورزقان )و ابتدای روستای خوینه رود شروع شده و تا روستاهای جنگل نشین شهرستان کلیبر از جمله بالان،خریل،منجوان،مازگار،و سواحل ارس مثل کلاله و دارانا امتداد دارد .روستاهایی مانند اوزی ،کلم، -آقامیرلو - رشتین -دینور-لمه ارامنه - لمه اسلام ،کلاله علیا -کلاله سفلی -هوش - اجاق کندی - تازه کند –موسی کندی -طوق- ارزین - -دیشگدییی - شب خانه - کلاسور -طویل -نبی جان - شیخ احمدلو - سراجولو -کرد اوغلی -قودیلار -بالوجه -پیروان - خانقاه -یارالوجه - بنه کاغی - بنه دیق - دنگاه -اردشیر - کاکاور - آرپالیق-برازین -لمان و ...جزو حسنو میشه سی به شمار می روند ولی درمیان عامه مردم قسمتی از دهستان میشه پاره و دهستان حسن آباد و تا قسمتی از خداافرین (منجوان)و بیشتر اطراف منطقه هفت چشمه مثل خوینه رود،کلم،اوزی،طویل،باللی جا،اجاق کندی،اردشیر،آقامیری تازه کند به محال حسنو میشه سی شناخته میشود .طبیعت این منطقه به دلیل نبود جاده ارتباطی مناسب و عدم شناخت این منطقه توسط عامه و به تبع آن تردد کمتر گردشگران بکر مانده است.جنگلهای بالا دست اجاق کندی تا روستای مخروبه تیروان بهترین نقاط گردشگری این منطقه می باشند.قلعه "آغجه قلعه" به فاصله 6 کیلومتر از خوینه رود و بالدست روستای کلم واقع شده و مقبره پیر داود هم در دل جنگلهای این منطقه مابین روستای خوینه رود و باللی جا قرار گرفته است .
جاده ارتباطي اين منطقه همان جاده معدن مس سونگون مي باشد كه تا خود معدن آسفالت هست ولي بقيه خاكي است از ابتداي معدن يك راه فرعي به سمت چپ منشعب ميشود كه بعد از عبور از روستاي خوينه رود (خويناري)و قلعه آغجه قلعه به منطقه هفت چشمه واقع در این منطقه مي رسد . طبيعت هفت چشمه تقريباً تا حدودي شبيه به چيچكلو است و البته زیباتر از آن .وجه تسميه اين منطقه به خاطر چشمه هاي هفتگانه اي بوده كه در منطقه وجود داشته است ولي در حال حاضر از اين هفت چشمه فقط سه چشمه باقي مانده و چهار چشمه ديگر خشك شده است .در ادامه راه از هفت چشمه به اجاق كندي در كنار مسير درخت هاي آلوچه وحشي زيادي وجود دارد كه ميوه هايش در اواسط شهريور ميرسند .
برای تصاویر بیشتر ادامه مطلب را مشاهده نمایید ...
این مراسم همه ساله روز عاشورا با حضور پرشور مردم منطقه در روستای سیه کلان از توابع شهرستان ورزقان برگزار میشود .
در پایین میتوانید چند عکس از این مراسم معنوی را مشاهده نمایید .
اسامی افرادی که در مراسم شبیه خوانی در گروه امام حسین (ع) نقش ایفا کردند:
1. امیر اله گلمحمدی در نقش امام حسین (ع)
2. علی عباسزاده در نقش حضرت ابولفضل (ع)
3. باقر رضایی در نقش جناب قاسم
4. حسن سبزی در نقش حضرت علی اکبر (ع)
5. بهنام سلطانی در نقش حضرت زینب (س)
6. بلال سبزی در نقش حضرت فاطمه (س)
7. علی کاظم پور در نقش حضرت سکینه (س)
8.سعید دهقانی در نقش حضرت رقیه (س)
اسامی نقش آفرینان گروه یزید :
1. عادل رضایی در نقش عمر بن سعد
2. محمد سبزی در نقش حرّ
3. محمد عیوضی در نقش شمر
4. علی عبداله زاده در نقش ازرق
5. رامین سلطانی در نقش مارد
6. آصف احمدی در نقش مسرع
7. سیامک عظیم زاده در نقش حرمله
سربازان:
علی کاظم پور - میلاد عباس زاده - جواد سبزی - شاهین کاظم پور - هوشنگ صدقیانی - محمد پاشایی -مهدی جعفری -فرهاد عباس زاده - کیان احمدی - باقر عباس زاده - سجاد احمدی
هیجان گشت و گذار در طبیعتی بکر و دست نخورده، شوق دیدن درختانی که شاید نمونه آنها را در هیچ جای دیگر کشور نتوان یافت و یا حتی دیدن پرندگانی که تنها زیستگاهشان همین جنگلهای تودرتو است، همسفر تمام مسافران ارسباران است.کافیست سر بلند کنید تا خود را نقطهای ناپیدا در میان هزاران هکتار وسعتی ببینید که از کوه و رود و قلعه و درخت و دشت، همه را در دل خود پنهان دارد و شما را وامی دارد تا کولهتان را محکمتر ببندید و برای چشیدن طعم شاتوتهای سرخ میان بوتههای سبز و زرد شده، راهی شوید. اینجا دل جنگلهای ارسباران است، ذخیرهگاه طبیعی و ژنتیکی صدها گونه درخت و جانواران اهلی و وحشی که شاید فقط نامشان را در کتابها شنیده باشید.
ارسباران منطقهای سرسبز است در شمال استان آذربایجانشرقی و در محدوده چندین شهر استان که دیدنیهای فراوانی برای هر فصل سال در دل دارد. ارسباران دامن سبزی دارد با بیش از 70 هزار هکتار وسعت که نوار چین واچین و نامنظم و رنگارنگی را در جنوب رودخانه مرزی ارس ساخته و هزاران نوع درخت و صدها پرنده و چهارپا و حشره را در دل خود پناه داده است.
این بنا در مرکزشهر خاروانا واقع شده است. بنای اصلی مسجد به سده های ششم و هفتم هجری منسوب می باشد که در دوره قاجاریه مرمت و تعمیر شده است. درازای این مسجد 60/19 متر و پهنای آن 80 /13 متر و قطر گنبد اصلی آن 8/5 متر است. فضای زیر گنبد از پنجره های دیوار خاوری نور می گیرد. در بخش شمالی بنا که مقطعی صلیب وار دارد سکوی مرتفعی است که ازطریق پلکانی که از مدخل دیوار شمالی شروع می شود، قابل دسترسی است. در اصل، تنها مدخل فضای زیر گنبد، از طریق ایوان بوده که بعد ها با برش مورب گوشه شمالی دیوار راهروی دیگری به این فضا باز کرده اند. در شمال گنبد خانه، اتاق طویلی با در گنبد، طاق نما و پنجره های باریک وجود دارد که تنها از طریق مدخل شمالی می توان به آن وارد شد. گمان می رود که این فضا به نمازخانه بانوان یا قرائت قرآن اختصاص داشته است. ظاهرا بنای فعلی مسجد در دوره شاه صفی در عهد صفوی احداث و در دوره قاجار تعمیر شده باشد. در این مسجد دو کبیته نیز وجود دارد.
در ادامه مطلب چند عکس دیگر از این مکان تاریخی را مشاهده نمایید ...
گنبد الله الله در قبرستان قدیمی روستای کبودگنبد بخش خاروانا واقع شده است. پلان مقبره دایره و قطر آن 75/4 متر میباشد. بنا دارای دو طبقه شامل سردابه و طبقه اول بوده است. گنبدهای طبقه فوقانی ریخته است. ازاره بنا سنگی و ساقه بنا با آجر چهارگوش قرمز بنا شده که کلمات الله با آجرکاشی فیروزهای تزئین شده است. کتیبهها و اسلیمیهای حاشیه دربهای چهار طرف طبقه اول با کاشی معرق میباشد. تاریخ بنای برج را با توجه به رجهای آجری با تزئینات اسماء الله در آذربایجان میتوان به اواخر دوره ایلخانان مغول تا صفویه نسبت داد. خصوصیات بارز وعوامل تزئین شده بنا برج مقبره است. تاریخ و کتیبهای روی آن باقی نمانده است. ترکیب آجرکاشی فیروزهای در متن ساقه بنا که سبب شده است به کبودگنبد شهرت پیدا کند، زیبایی خاصی به آن بخشیده است. متن کلمات روی بدنه الله و محمد می باشد .
شهرستان ورزقان به دلیل قرار گرفتن در منطقه زیبای ارسباران دارای مناظر بدیع و بکر طبیعی همچون روستا و آبشار زیبای گل آخور، منطقه چیچکلی و دره زیبای سونگون و بناهای تاریخی چون قلعه جوشین و خانه امیرارشد در انتظار حضور مهمانان است و صنایع دستی بی همتایی چون ورنی بافی و گلیم بافی را به عنوان تحفه به مهمانان عرضه خواهد نمود.
منطقه زیبای چیچکلی در ۳۵ کیلومتری شمال غرب ورزقان قرار گرفتهاست. در این منطقه کوههای پوشیده از گل و درخت و چمن زیاد دیده میشود.
چیچکلی که در زبان ترکی به معنی گلستان و جای پر از گل میباشد در15 کیلومتری ورزقان از شهرستانهای اذربایجان شرقی قرار داشته و در اردیبهشت و خرداد همه جای این منطقه پوشیده از انواع گل میگردد. این منطقه پوشیده از جنگل و انواع گل و گیاهان متنوع و داروئی می باشد.
از گونه های منطقه می توان از پستانداران به گراز، خرس قهوه ای ، شغال و ... و از پرندگان می توان به کبک ، کبک چیل وابیا و پرندگان شکاری چون عقاب طلایی ،لاچین و بالابان اشاره کرد.البته لازم به ذکر است که در فصل مهاجرت ، پرندگان آبزی نظیر اردک سرسبز، خوتکا و ... در رودی دائمی که ازاین ارتفاعات سرچشمه می گیرد دیده می شود.
در ادامه مطلب چندین عکس دیدنی از منطقه زیبای چیچکلی را مشاهده نمایید ...
قلعه گال - جوشین در ۲۶کیلومتری غرب ورزقان و ۶کیلومتری روستای جوشین و در قلب منطقه تاریخی دیزمار ارسباران بمرکزیت شهر باستانی خاروانا در یک منطقه کوهستانی سختگذر در بالای یک کوه مرتفع قرار گرفتهاست. در کاوشهایی که در آن صورت گرفته، سفالینههایی از هزارهٔ اول قبل از میلاد و قرون اولیه اسلام به دست آمدهاست. قلعه جوشون که احتمالاً از قلعههای بابک خرمدین بوده و در حال حاضر بقایای بسیار کمی از آن به جا مانده بر فراز یک کوه صخرهای در یک منطقه کوهستانی زیبا در شمال غربی شهر ورزقان واقع شده است. ارتفاع قله از سطح دریا در حدود 1800 متر می باشد. مسیر رفت از تبریز به ورزقان و از آنجا در جهت شمال غربی به طرف خاروانا می باشد. فاصله تبریز تا ورزقان 97 کیلومتر و فاصله ورزقان تا پای قلعه هم باید چیزی در حدود 45 کیلومتر باشه. از شهر ورزقان بطرف شمال غربی در یک جاده کوهستانی مارپیچ و زیبا با رد شدن از روستاهای دیزج ملک و آقابابا فرامرزی به دوراهی خاروانا- اسپیران میرسیم که راه سمت راست (به طرف خاروانا) را در پیش گرفته و بعد از عبور از روستاهای داش کسن- گزن بند- مزرعه شادی و نرسیده به روستای جوشین به یک امامزاده (سید ابراهیم خلیل) میرسیم که در سمت راست (شمال) جاده قرار گرفته است. قلعه درست روبروی این امامزاده در سمت چپ جاده (جنوب) قرار گرفته است. اگر این جاده را مستقیم ادامه بدهیم به خاروانا و در نهایت به حاشیه رود مرزی ارس خواهیم رسید.
خانه ي امير ارشد كه در 12 کیلومتری غرب ورزقان در روستاي اوخارا واقع شده است. این ساختمان سنگی كه به «داش عمارت» مشهور است از بناهای زیبا و منحصر به فرد شهرستان ورزقان است. خانه امير ارشد با بهره گیری از شیوه ي معماری تاریخی منطقه و سبک ویژه ي ابنیه قاجاری طراحی و ساخته شده است تا نمایانگر تفکرات و باور ها و نحوه زندگی مردم منطقه باشد .
بنای داش ساختمان كه در اواخر قرن سیزدهم هجری قمری توسط مهندس کرسنسکی مهندس و معمار خوش نام روس ساخته شده است طی سالهای گذشته توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مورد مرمت قرار گرفته است تا این یادگار تاریخی که بخشی از شناسنامه هویتی مردم منطقه را به وجود آورده، از دستبرد زمان و آسیبهای طبیعی در امان بماند.ساختمان این خانه در دو طبقه است که سقف طبقه همکف آجري با طاقهاي آهنگ متقاطع و سقف طبقه اول چوبي است، ساختمان داراي دو بال در جانبين شمالي و جنوبي و ايواني در سمت غربي است و بدنه ساختمان سنگي ميباشد. وسعت آن 1100 متر مربع است .
روستاي سقندل در 5 كيلومتري شهرستان ورزقان و در مسير جاده ورزقان ـ اهر واقع شده است و كتيبه ميخي اورارتوئي در 3 كيلومتري اين روستا و بر دامنه كوه زاغي بر سينه سنگي يكپارچه و مرتفع منقوش است. سمت جنوبي سنگ مزبور كه به شكل هرم ناقص است، را به صورت مستطيلي به طول 116 سانتيمتر و عرض 57سانتيمتر صاف و صيقلي نموده و فرمان سر دوري پسر آرگيشتي پادشاه اورارتوئي را در ده سطر به خط ميخي بر آن نقش كرده اند .متن ترجمه فرمان مزبور عبارتست از:
. عرابه جنگی خالدی به راه افتاد.
۲. آن به کادیااونی پادشاه پولوآدی حمله کرد.
۳. پولو آدی ناحیهای کوهستانی است. بیاری خالدی توانا.
۴. در عرابه جنگی نیرومند خالدی این لشکرکشی {توسط}
۵. سردوری پسر ارگیشتی صورت گرفت.
۶. سردوری گوید: من بیست و یک قلعه را گرفتم.
۷. من در یک روز چهل و پنج شهر را تصرف کردم. لیپ لی اونی.
۸. شهر پادشاه و شهر مستحکم را در جنگ گرفتم.
۹. سردوری پادشاه مقتدر، شاه بزرگ.
۱۰. شاه کشورها، شاه مملکت بیا ای نی و فرمانروای شهر توشپاست.
این کتیبه به شماره ۷۹۵ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدهاست.
● معرفی فرخ عبداله زاده سیه کلان
● تبریز توسعه یافته ترین و زیباترین شهر ایران است
● معرفی تبریز - قسمت اول
● بزرگترین پروژه منطقه ارسباران
● جـــوابـــیه
● انتقاد از گزارش نماینده ورزقان
● سامانه ارتباط مستقيم بامسئولين وزارت كشور و استانداري
● کارنامه نمایندگان ورزقان - خاروانا
● با تغییر عنوان مس سونگون از هرگونه خدمت به ورزقان دریغ شد
● سخنی با نماینده محترم ورزقان
● جنگل های ارسباران، بهشت گمشده ایران زمین
● انتقاد از نماینده محترم شهرستان ورزقان
● معرفی و شماره تلفن تماس دفاتر مدیران،مسوولین و نمایندگان استان
● فرآوری مواد استخراجی از معدن مس سونگون در استان
● برگزاری همايش دهياران بخش خاروانا
● حامد نجفی مدیر عامل باشگاه فرهنگی ورزشی مس سونگون شد
● خدمت به مردم و منطقه یا حفظ صندلی بهارستان به هر قیمتی ؟
● ۴۰ روستای بخش مرکزی ورزقان در محاصره برف
● رعايت قانون و اصل بي طرفي ، سياست دولت در انتخابات
● حضور فعال شهرداری تبریز در خدمترسانی به زائران اربعینحسینی
● جلسه بررسی مشکلات بیمه محصولات کشاورزی و باغی ورزقان
● تحلیلی بر افتتاح فاز دوم مجتمع معدن مس سونگون(قسمت چهارم)
● افتتاح مسجد روستای تازه کند
افراد آنلاین : 13 تعداد نظـرات : بازدید کـل : 6,120,637 |
تمامی حقوق این سایت مرتبط به فرخ عبداله زاده بوده و کپی برداری از مطالب فقط با ذکر منبع بلامانع می باشد. |
3.137.156.0 : آي پي شما Safari 5.1 : مرورگر : سيستم عامل |