در عصر اطلاعات و با تلاش روزافزون دولت و تمامی افراد جامعه برای شکلگیری جامعه اطلاعاتی، به سمت کشوری حرکت میکنیم که در آن، شهروند به کسی گفته میشود که علاوه بر آشنايي كامل بر فناوري اطلاعات و ارتباطات، مسئولیتپذیر، پاسخگو و فعال و دارای نقشی مؤثر در فرآیند توسعه ملی باشد.
از این رو، حصول اطمینان از کاربرد فناوری اطلاعات در همه ابعاد زندگی و سیستمهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی موجب تحولی بزرگ در شیوه زندگی، کار و فعالیت آنها شده و از حقوق اساسی هر شهروند به حساب میآید.
شهرداری الکترونیکی با قرار گرفتن در مسیر صحیح میتواند مردم را در رسیدن به رفاه کامل یاری نماید. برای رسیدن به این هدف باید برای تاسیس و پیشرفت شهر الکترونیکی تلاش بسیار نمود.
با حذف وابستگی فرهنگی، آموزشی، رفتاری و نيز به وجود آوردن زیرساختهای مناسب سختافزاری و نرمافزاری، ایجاد امنیت و پشتیبانی، فرهنگسازی، روی کار آمدن نیروهای متخصص و همچنین وضع قوانین مورد نیاز از عوامل مهم در تحقق شهرداري الكترونيكي در ايران مي باشند.
نقش شهرداری الکترونیکی در دنیای پیشرفته امروز، غیر قابل انکار است. ارائه خدمات فراوان شهرداری به صورت الکترونیکی سهم بزرگی در کاهش ترافیک شهر دارد. زیرا خیلی از کارها از طریق اینترنت انجام میشود و خیلی از امور هم به دلیل سرعت بالای سیستمهای نوین با یک مراجعه صورت میپذیرند.