سه شنبه 16 اردیبهشت 1404

اقتصاد مقاومتی ، تولید و اشتغال

به وب سـایت شـخصی و پـایگاه اطلاع رسانی فـرخ عـبدالـه زاده خــوش آمدید.


سامانه پیامکی :

10006762485846

موضوعات
■ اخبار :
□ مقام معظم رهبری
□ ریاست جمهوری
□ قوه قضاییه
□ مجلس شورای اسلامی
□ وزارت کشــــور
□ اســتانداری
□ فـرمانداری
□ بخشداری
□ شـهرداری
□ شورای شهر
□ میراث فرهنگی
□ آموزش و پرورش
□ تبریز
□ ورزقان
□ خاروانـــا
□ سـیه کلان
□ ورزقــان نــیـوز
□ سایر شهرستانها
□ مهمترین خـبرهای روز
□ اخبار امام جمعه محترم
□ جدیدترین خبرهای دولت
□ جدیدترین خبرهای استان
□ جدیدترین خبرهای ورزقان
□ جدیدترین خبرهای کلیبر
□ جدیدترین خبرهای اهر
□ اخبار مس سونگون
□ اخبار روستاها
□ بـسیج
■ اخبار اختصاصی انتخابات :
□ مجلس شورای اسلامی تبریز
□ شورای اسلامی شهر تبریز
□ مجلس شورای اسلامی ورزقان
■ معرفی شخصیت ها :
□ مقام ریاست جمهوری
□ مجلس شواری اسلامی
□ شورای اسلامی شهر و روستا
□ چهره های شناخته شده
■ معرفی مناطق جغرافیایی :
□ کشور عزیزمان ایران
□ استان آذربایجان شرقی
□ شهرستان های آذربایجان شرقی
□ روستاهای شهرستان ورزقان
■ گالری عکس :
□ طبیعت آذربایجان
□ روستای سيه کلان
■ یادداشت ها
□ عبداله زاده
■ مناسبت ها :
□ تبریـــک
□ تسلیت
مطالب اختصاصی


راهنمای سفر به تـبریز و آذربایجان

تـبریز و آذربایجان

تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی با مساحتی حدود ۱۲۰۰ کیلومتر مربع، پس از تهران و مشهد سومین شهر بزرگ ایراناست. جمعیت تبریز بالغ بر ۱٬۵۷۹٬۳۱۲ (سرشماری ۱۳۸۵) است که از این لحاظ پس از شهرهای تهران، مشهد و شیراز، چهارمین شهر پرجمعیت ایران محسوب می شود. تبریز از شمال به کوه عینالی و از جنوب به دامنه کوه سهند و از سمت غرب به جلگه تبریز و دریاچه ارومیه محدود است[۱]. تبریز از دیرباز تأثیر زیادی در زمینه‌های مختلف از جمله سیاسی و اقتصادی داشته‌است. تبریز اولین پایتخت ایران در زمان صفویان و شهر ولیعهدنشین دودمان قاجار بود.  
متن کامل را به همراه تصاویر در ادامه مطلب همراه ما باشید...
نویسنده:مهندس رضا عبداله زاده


اهر نگین درخشان ارسباران

معرفی اهر

شهرستان اهر به لحاظ قرار گرفتن در شاهراه ورودی بهشت گمشده آذربایجان و استان اردبیل محل گذر و ایستگاه مسافران نوروزی و گردشگران است.

شهرستان اهر تا پیش از سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ در رتبه پنجم شهرستان‌های پرجمعیت استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شد که بعد از اعلام نتیجه سرشماری به رتبه چهارم دست‌یافت، این شهرستان با منابع و جاذبه‌های طبیعی بسیار، انواع صنایع‌دستی به‌ویژه ورنی و فرش و آثار و ابنیه تاریخی فراوان یک منطقه گردشگری ویژه به‌حساب می‌آید.

از جاذبه‌های دیگر شهرستان اهر که آن را در جایگاه اولین‌ها قرار می‌دهد وجود تنها موزه ادب و عرفان کشور است که در بقعه تاریخی و فرهنگی شیخ شهاب‌الدین اهری واقع شده و دارای اشیاء و آثار منحصربه‌فردی است.

متأسفانه به دلیل تأخیر در مرمت بقعه شیخ شهاب‌الدین اهری که در زلزله تابستان سال ۹۱ آسیب‌دیده است، تنها موزه ادب و عرفان کشور از نیمه دوم بهمن‌ماه سال ۹۴ به حالت تعطیل درآمده و موجب نگرانی و ناراحتی مردم این شهرستان شده است.

تاکنون پیگیری‌های متعددی از سوی مسئولان اهر صورت گرفته ولی مدیران میراث فرهنگ توجه چندانی به بازگشایی مجدد این موزه ندارند، البته روزنه‌های امیدی برای بازگشایی تنها موزه ادب و عرفان کشور بعد از ایام تعطیلات نوروزی دیده می‌شود که باید دید این وعده نیز عملی خواهد شد یا خیر؟

متن کامل را به همراه تصاویر بیشتر در ادامه مطلب همراه ما باشید ....

نویسنده:مهندس رضا عبداله زاده


هریـس، سرزمینی با فرش‌های نفیس و مرغوب

شهری به بلندای تاریخ، شهری با فرش‌های نفیس و مرغوب، شهری در غرب مرکز استان آذربایجان‌شرقی که طعم فطیر مخصوصش کام را شیرین می‌کند.

شهرستان هریس از غرب با تبریز، از شمال با شهرهای اهر و ورزقان، از شرق با سراب و از جنوب با شهرستان بستان آباد همسایه می‌باشد. هریس به داشتن فرزندی به مانند شیخ سلیم که جزو ارکان جنبش مشروطه در زمان رضا خان بود و داشتن حوزه علمیه و مدرسه دینی که قبل از حوزه علمیه قم بوده، به خود می‌بالد.

شهرستان هریس به مرکزیت شهر هریس با دو بخش مرکزی و خواجه قلب تپنده‌ای در جوار زیباترین قله‌های رنگارنگ و گنبدی شکل جاده تبریز – اهر واقع شده که وجود این قله‌های نمکی و باشکوه با دشت‌های لاله در دامن تپه‌های آن، بی‌اختیار گردشگران را مجذوب خود می‌کند. 

این شهرستان با داشتن کوه‌های سربه فلک کشیده همچون بزغوش، قوشاداغ، آق داغ و سابلاغ داغی همواره یکی از مقاصد اصلی کوهنوردان است.

فصول سرد در این منطقه سرد و یخبندان بوده و دما تا 25 رجه زیر صفر نیز کاهش می‌یابد و در فصول گرم نیز تا 35 درجه بالای صفر افزایش دما وحود دارد. به دلیل قرارگرفتن این شهرستان در منطقه کوهستانی و جلگه‌ای، دارای آب‌های روان و چشمه‌های فراوانی است؛ همین ویژگی هریس را به منطقه‌ای مناسب برای کشاورزی و دامداری بدل کرده است.

متن کامل در ادامه مطلب ...

نویسنده:مهندس رضا عبداله زاده


معرفی هتل‌های تـبریز

 هتل‌های تـبریز

براستی شهر تبریز، یکی از زیباترین و بزرگترین شهرهای ایران است و تمیزی آن زبانزد است. سفر به تبریز بر هر کسی واجب است و دیدن این شهر و زیباییهای آن حال و هوا را عوض می کند. در تبریز هتلهای مختلفی وجود دارد که سعی کردیم انها را لیست کنیم و امکان رزرو آنلاین آنها را فراهم کنیم تا قبل از سفر بتوانید ضمن مشاهده و مقایسه هتلهای تبریز، بهترین را انتخاب و رزرو کنید.
ادامه مطلب را همراه ما باشید...
نویسنده:مهندس رضا عبداله زاده


فهرست کامل روستاهاي آذربايجان شرقي + دهستان ها

 

نویسنده:مهندس رضا عبداله زاده


مقاله ارسالی یک هموطن مازندرانی در خصوص تبریـز، زیباترین شهر ایران

تبریز - زیباترین شهر ایران

فرصتی پیش آمد تا هفته گذشته را میهمان دوستی در تبریز باشم.پیش از این چند مرتبه به اردبیل سفر کرده بودم،اما مجال تماشای تبریز دست نداده بود.

در بازدیدهایی که با دوستان تبریزی از مناطق مختلف گردشگری و معروف این شهر داشتم،تبریز را شهری توسعه یافته(به نسبت شهرهای زیادی که در استان های گوناگون کشور دیده بودم) یافتم.

به باور من این شهر از برخی جهات الگوی مناسبی برای توسعه مازندران ماست و نیازی نیست مسئولان شهری و استانی ، به ترکیه و مالزی و دبی و اروپا سفر کنند(و هر بار مورد انتقاد رسانه ها نیز قرار بگیرند) تا الگوی مناسب توسعه پیدا کنند.می شود از برتری های تبریز خودمان نیز به عنوان یک الگوی مناسب توسعه استفاده کرد.

*شهر بدون گدا

پیش تر شنیده بودم که تبریزی ها موفق شده اند تکدی گری را در این شهر از بین ببرند،اما در این سفر یک هفته ای ، به من ثابت شد که این کلان شهر حتی یک گدا ندارد!
تبریز به‌عنوان شهر بدون گدا شناخته می‌شود و این دستاورد تلاش چندساله بخش خصوصی و حمایت مسولان این شهر است.

در همان آغاز ورورد به تبریز،در جای جای شهر،صندوق های امداد یک موسسه خیریه قدیمی توجهم را به خود معطوف کرد.جالب این که تعدد و فراگیری این صندوق ها چند برابر صندوق های کمیته امداد است!
 بیشتر مردم صدقات و کمک های خود را داخل این صندوق ها می اندازند. موسسان این صندوق خیریه قدیمی توانسته اند اعتماد عمومی را به سوی خود جلب کنند. آن ها نیازمندان را در کم ترین زمان شناسایی و تحت پوشش خود درمی آورند و اجازه نمی دهند کسی در خیابان و انظار تکدی گری کند.

از طرفی باید گفت تبریز یکی از قطب های صنعتی و خدماتی کشور است و اوضاع اقتصادی مردم مطلوب است و همه دست شان به دهن شان می رسد.

این شهر قطب صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی ایران است و با تولید سالانهٔ ۱۶٬۰۰۰ دستگاه موتور دیزل، به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکنندهٔ این نوع دستگاه در سطح منطقهٔ خاورمیانه شناخته می‌شود.

متن کامل مقاله را در ادامه مطلب مطالعه نمایید ...

نویسنده:مهندس رضا عبداله زاده


جنگل‌های ارسباران

زیبایی بی نظیر که قابل توصیف نیست

جنگل های ارسباران

جنگل‌های ارسباران با برخورداری از جلوه‌های طبیعی متنوعی از صخره‌ها، جنگل‌ها، مراتع، رودخانه‌ها و کشتزارها، بهشتی زیبا را برای گردشگران خلق کرده است که بی‌انصافی است بگوییم دل کندن از این طبیعت بکر و بی‌نظیر برای هر گردشگر و هر طبیعت دوستی بسیار سخت است.

ارسبار یا آرازبار و قره‌داغ یا قراچه‌داغ نام‌هایی بودند که جنگل ارسباران در دوران‌های مختلف به آنها معروف بوده است.

از ویژگی‌های منطقه ارسباران شامل کوه‌های بلند و درختان گوناگون است که نگاه هر ‎‎بیننده‌ای را مجذوب و حیران خویش می‌سازد.

منطقه حفاظت شده ارسباران با وسعت 80 هزار و 427 هکتار در کناره‌های جنوبی رود ارس در حوزه شهرستانهای کلیبر و ورزقان واقع شده و به عنوان ذخیره گاه بیوسفر به ثبت رسیده که از ارزش‌های خاص گیاهی و جانوری برخوردار است.

متن کامل را به همراه تصاویر در ادامه مطلب مطالعه نمایید ...

نویسنده:مهندس رضا عبداله زاده


شهرستان ورزقـان به دلیل قرار گرفتن در منطقه زیبای قره‌داغ، دارای مناظر بدیع و بکر طبیعی و آثار تاریخی است که ویژگی‌های خاصی به طبیعت ورزقان بخشیده و این شهرستان را به یکی از قطب‌های گردشگری تبدیل کرده است.

چیچکلو
 

اقلیم و آب و هوا

آب و هوای ورزقان در تابستان معتدل تا گرم و در زمستان سرد و یخبندان و پربرف است. به طور کلی ورزقان منطقه‌ای کوهستانی است و اطراف آن را کوه‌های آق‌داغ، مشکعنبر، کامتال، جوشون، جله‌داغ، ایری‌داغ، کیامکی، خاروانا و پیرسقا فرا گرفته‌اند. همین امر سبب شده تا کشاورزی و دامداری در این شهرستان رونق بیشتری داشته باشد، به گونه‌ای که همه ساله ورزقان در فصل تابستان شاهد حضور دام‌های عشایر قره‌داغ است.

 وضعیت اقتصادی،  جغرافیای تاریخی، آثار تاریخی و دیدنی شـهرستان ورزقان ر ا به همراه تصاویر در ادامه مطلب مشاهده نمایید ...

نویسنده:مهندس رضا عبداله زاده


استان آذربایجان شرقی به دلیل دارا بودن قلعه های متعدد یکی از نقاط بالقوه گردشگری ایران محسوب می شود دژهایی که گواه اقتدار و تمدن ایرانیان مقیم این سرزمین در طول تاریخ است.

استان آذربایجان شرقی

استان آذربایجان شرقی، در شمال غرب کشور، بامساحتی برابر 45 هزار و 650 کیلومتر مربع، به طور تقریبی  2/81 درصد از وسعت کل کشور را به خود اختصاص داده که ازاین لحاظ، در بین استان های کشور در رتبه دهم قرار گرفته است. این استان از شمال به جمهوری‌آذربایجان و کشور ارمنستان، از غرب و جنوب غرب به استان آذربایجان غربی، از شرق به استان اردبیل و از جنوب به  استان زنجان محدود می شود. بر اساس آخرین تقسیمات کشوری این استان دارای 20 شهرستان، 42 بخش، 141 دهستان و 57 شهر می باشد. مرکز استان آذربایجان شرقی، شهر تبریز است .

متن کامل را به همراه تصاویر جاذبه های طبیعی، گردشگری و تاریخی استان آذربایجان شرقی در ادامه مطلب مشاهده نمایید ...

نویسنده:مهندس رضا عبداله زاده


در راستای بهره مندی علاقه مندان به تحقیق وپژوهش در خصوص ارسباران وبه روز کردن این اطلاعات در خصوص منطقه  با بهره گیری از منابع متعدد وکمک دوستان نوشته زیر  تهیه شده که امید است مورد استفاده دوستان قرار گیرد .انتظار داریم دوستان ومحققان وپژوهشگران عزیزبا ارائه  اطلاعات جدید بر غنای آن بیفزایند ،  تا بتوانیم گامی هرچند کوچک در جهت شناساندن خطه دلاور خیز ارسباران برداریم .

نقشه ارسباران

بیش از چهار صدهزارنفر در منطقه ارسباران زندگی می کنند

ارسباران با جمیتی بالغ برچهارصد هزار نفر و به مساحت بيش از 12 هزار كيلومتر مربع شامل 18 محال با يك هزار روستا مي شود و امروزه شهرستان هاي اهر، كليبر، ورزقان، هريس، خداآفرين و هوراند را شامل مي شود.

آثارتاریخی منحصر بفرد از جاذبه های گردشگری ارسباران است

منطقه ارسباران از نظر تاريخي بسيار غني است و گورستان ها و تپه ها و محوطه ها و شهرهاي باستاني بسياري مانند قوبول دره سي، ميدان هوشنگ شاه، تپه شتربان، اژدهاداشي، لاريجان، گونجيك، زردخانه، ورگهان، چئراغلي،‌ زرنق و…، كتيبه هاي اورارتويي مانند سغندل ورزقان و شيشه اهر، همچنان قلعه هاي بسياري مانند بابك، پشتو، جوشين، آوارسين، قهقهه، آغجاقلعه،‌ نودوز، کیقال، كردشت و… مساجد قديمي چون مسجد جامع اهر و خاروانا، بازار تاريخي اهر، كاروانسراهاي قديمي چون گويجه بئل و گورادره در اهر، خانه هاي قديمي چون خانه دكتر قاسم خان اهري و اميرارشد قراجه داغي،در این منطقه قرار دارد.

ارسباران قطب علمی آموزشی

ارسباران یکی از مناطقی است که خوشبختانه در حوزه علمی ،پژوهشی وفرهنگی از جایگاه خاصی برخوردار بوده بطوریکه امروز بیش از یک سوم مدیران استانی به دیار سرسبز ارسباران تعلق داشته واکثر فرهنگیان وقضات دادگستری  استان بزرگ شده در این منطقه بوده اند وامروز افتخار دیگر ارسباران اینکه  این منطقه هم اکنون بیش از 15هزار دانشجو در مراکز اموزش عالی مشغول تحصیل هستند وهم اکنون دانشگاه ازاد اسلامی واحد اهر به عنوان دومین واحد دانشگاهی استان بعد از واحد تبریز بشمار می رود که با تلاش دکتر علی رضایی رئیس اسبق واحد اهر ورئیس فعلی واحد تبریز به جایگاه ویژه ای دست یافته هم اکنون بیش از نه هزار دانشجو وبالغ بریکهزار نفر هیئت علمی ،استاد مدعو وکارمند دارد که بعنوان بزرگترین مرکز اموزش عالی دولتی،وغیردولتی افتخاری بزرگ برای منطقه است .

متن کامل را در ادامه مطلب مطالعه نمایید ...

نویسنده:مهندس رضا عبداله زاده


   تقسیمات کشوری استان آذربایجان شرقی

استان آذربایجان شرقی طبق آخرین تقسیمات کشوری دارای 21 شهرستان و 46 بخش میباشد .

 نام شهرستان  تعداد بخش  تعداد نقاط شهری  تعداد دهستان بخش‌های تابعه نقاط شهری
 آذرشهر  3  4  5 حومه
گوگان
ممقان
 آذرشهر
گوگان
ممقان
تیمورلو
اسکو  2 3  5 مرکزی
ایلخچی
اسکو
ایلخچی
سهند
اهر  2 1  9 مرکزی
فندقلو
اهر
بستان‌آباد  2  2  9  مرکزی
تیکمه‌داش
بستان‌آباد
تیکمه‌داش
بناب  1 1  3 مرکزی بناب
تبریز  2  4  6  مرکزی
خسروشاه
تبریز
باسمنج
سردرود
خسروشاه
جلفا  2  3  5  مرکزی
سیه‌رود
جلفا
هادیشهر
سیه‌رود
چاراویماق  2  1 6 مرکزی
شادیان
قره‌آغاج
خداآفرین  3 1  7 مرکزی
گرمادوز
منجوان
خمارلو
سراب 2  4  10  مرکزی
مهربان
سراب
مهربان
شربیان
دوزدوزان
شبستر  3  9  8  مرکزی
صوفیان
تسوج
شبستر
خامنه
شرفخانه
شندآباد
سیس
وایقان
کوزه‌کنان
صوفیان
تسوج
عجب‌شیر  2  2  4 مرکزی
قلعه‌چای
عجب‌شیر
جوان قلعه
کلیبر 2 2  10 مرکزی
آبش‌احمد
کلیبر
آبش‌احمد
مراغه  2  2  6  مرکزی
سراجو
مراغه
خداجو
مرند  2  5  9 مرکزی
یامچی
مرند
زنوز
کشکسرای
بناب
یامچی
ملکان  2 3 5  مرکزی
لیلان
ملکان
لیلان
مبارک شهر
میانه  4 5 17  مرکزی
ترکمانچای
کندوان
کاغذکنان
میانه
ترکمانچای
آغ‌کند
ترک
آچاچی
ورزقان  2  2  7 مرکزی
خاروانا
ورزقان
خاروانا
هریس  2  5 6  مرکزی
خواجه
هریس
بخشایش
زرنق
کلوانق
خواجه
هشترود 2 2  7  مرکزی
نظرکهریزی
هشترود
نظرکهریزی
هوراند 2 1  -  مرکزی
چهاردانگه
هوراند

 

نویسنده:مهندس رضا عبداله زاده


معرفی شهرستان ورزقان

نقشه شهرستان ورزقان
* جهت نمایش بزرگتر بر روی نقشه کلیک کنید .
سابقه تاریخی

شهرستان ورزقان سابقاً از بخش‌های شهرستان اهر بود كه در دهه 60 و در تقسیمات جدید کشوری تجزیه و بخشی از منطقه دیزمار (دیزمار غربی) به مرکزیت سیه‌رود از آن جدا و به جلفا ملحق شد. دهستان خواجه به بخش ارتقا يافته و به همراه دهستان مواضع‌خان به هریس پيوست. شهرستان ورزقان به دليل قرار گرفتن در منطقه زيباي قره‌داغ، داراي مناظر بديع و بكر طبيعي و آثار تاریخی است كه ويژگي‌هاي خاصي به طبيعت ورزقان بخشيده و اين شهرستان را به يكي از قطب‌هاي گردشگري تبدیل کرده است.

موقعیت جغرافیایی

شهرستان ورزقان با وسعت 2368 كیلومتر مربع (5.2 درصد مساحت استان) در 75 کیلومتری تبریز واقع شده و از سمت شمال با شهرستان‌های کلیبر و جلفا، از سمت شرق با شهرستان اهر، از سمت غرب با شهرستان مرند و از سمت جنوب با شهرستان‌های هریس، تبریز و شبستر هم‌مرز است.

تقسیمات کشوری

طبق آخرین تقسیمات کشوری شهرستان ورزقان دارای دو بخش به نام‌های مرکزی (شامل دهستان‌های ازومدل جنوبی، ازومدل شمالی، بکرآباد و سینا) و خاروانا (شامل دهستان‌های دیزمار مرکزی، جوشین و ارزیل)، دو نقطه شهری به نام‌های ورزقان و خاروانا و 163 آبادی می‌باشد.
 
در ادامه مطلب جمعیت،اقلیم و آب و هوا،وضعیت اقتصادی،نقاط تاریخی و دیدنی شهرستان ورزقان را مشاهده نمایید ...
نویسنده:مهندس رضا عبداله زاده


معرفی شهرستان هریس

نقشه شهرستان هریس
* جهت نمایش بزرگتر بر روی نقشه کلیک کنید .
سابقه تاریخی

هريس يكی از قديمی‌ترين مناطق آذربايجان شرقی است. در وقف‌نامه ربع رشيدی نام بسياری ازآبادی‌های آذربايجان آمده است و نشان می‌دهد كه پاره‌ای از‌ آنها نظير هريس در قرن‌های هفتم و هشتم هجری قصبه‌هايی آباد و بزرگ بوده‌اند. چند بنای تاريخی مهم از دوره فرمانروايی ايلخانان و جانشينان آنان در اين بخش به جای مانده است كه عبارتند از: بقعه شيخ اسحاق (در روستای خانقاه خانمرود)، گورستان مينق، گورستان هيق، گورستان گوور، مسجد سنگی جمال‌‌آباد، و مسجد اسنق (مربوط به قرن هشتم هجری). هريس يكی از قديمی‌ترين مراكز صنعت فرش در آذربايجان و ايران است و فرش‌های «مرز بلند» آن شهرت جهانی دارند.

موقعیت جغرافیایی

شهرستان هریس با وسعت 2345 كیلومتر مربع (5.1 درصد مساحت استان) در 60 کیلومتری تبریز واقع شده و از سمت شمال با شهرستان‌های ورزقان و اهر، از سمت شرق با استان اردبیل، از سمت غرب با شهرستان تبریز و از سمت جنوب با شهرستان‌های تبریز، بستان‌آباد و سراب هم‌مرز است.

تقسیمات کشوری

طبق آخرین تقسیمات کشوری شهرستان هریس دارای دو بخش به نام‌های مرکزی (شامل دهستان‌های بدوستان شرقی، خانمرود و باروق) و خواجه (شامل دهستان‌های مواضع‌خان شرقی، مواضع‌خان شمالی و بدوستان غربی)، 5 نقطه شهری به نام‌های هریس، زرنق، بخشایش، کلوانق و خواجه و 104 آبادی می‌باشد.
 
در ادامه مطلب جمعیت،اقلیم و آب و هوا،وضعیت اقتصادی،نقاط تاریخی و دیدنی شهرستان هریس را مشاهده نمایید ...
نویسنده:مهندس رضا عبداله زاده


معرفی شهرستان هشترود

نقشه شهرستان هشترود
* جهت نمایش بزرگتر بر روی نقشه کلیک کنید .
 
سابقه تاریخی

شهرستان هشترود در سال 1321 دهكده‌اي بود در دامنه آفتابگير رودخانه سراسكندرود که در سال 1337 به فرمانداري مبدل مي‌شود. نام هشترود به دليل جريان هشت رودخانه قرانقو، آيدوغموش، آجي‌چاي، قلعه‌چاي، قوري‌چاي، ليلان‌چاي، اجيرلو و قره‌قيه مي‌باشد كه از اين شهرستان مي‌گذشتند.

موقعیت جغرافیایی

شهرستان هشترود با وسعت 1990 كیلومتر مربع (4.4 درصد مساحت استان) در 120 کیلومتری تبریز واقع شده و از سمت شمال با شهرستان بستان‌آباد، از سمت شرق با شهرستان میانه، از سمت غرب با شهرستان مراغه و از سمت جنوب با شهرستان چاراویماق هم‌مرز است.

تقسیمات کشوری

طبق آخرین تقسیمات کشوری شهرستان هشترود دارای دو بخش به نام‌های مرکزی (شامل دهستان‌های علی‌آباد، کوهسار، قرانقو، سلوک و چاراویماق شمال شرقی) و نظرکهریزی (شامل دهستان‌های آلمالو و نظرکهریزی)، دو نقطه شهری به نام‌های هشترود و نظرکهریزی و 233 آبادی می‌باشد.
 
در ادامه مطلب جمعیت،اقلیم و آب و هوا،وضعیت اقتصادی،نقاط تاریخی و دیدنی شهرستان هشترود را مشاهده نمایید ...
نویسنده:مهندس رضا عبداله زاده


معرفی شهرستان هوراند

سابقه تاریخی

شهرستان هوراند که یکی از بخش‌های تابعه شهرستان اهر بود در مرداد ماه سال 1392 بر اساس ابلاغیه معاون اول رییس جمهور تشکیل شد.

موقعیت جغرافیایی

شهرستان هوراند در 170 کیلومتری تبریز واقع شده و از سمت شمال و غرب با شهرستان کلیبر، از سمت شرق با استان اردبیل و از سمت جنوب با شهرستان اهر هم‌مرز است.

تقسیمات کشوری

طبق آخرین تقسیمات کشوری شهرستان هوراند دارای دو بخش به نام‌های مرکزی و چهاردانگه و یک نقطه شهری به نام هوراند می‌باشد.

نویسنده:مهندس رضا عبداله زاده


معرفی شهرستان خداآفرین

نقشه شهرستان خدافرین
* جهت نمایش بزرگتر بر روی نقشه کلیک کنید .
 
 
 

سابقه تاریخی

خداآفرین تا سال 1389 یکی از بخش‌های شهرستان کلیبر بود که در اواخر این سال با مصوبه هیأت دولت از این شهرستان جدا و به فرمانداری ارتقا یافت. خداآفرین بدون شک از مناطق قدیمی محسوب می شود با مراجعه به آثار کشف شده و منابع تاریخی می توان به قدمت دیرینه این منطقه اشاره کرد وجود پل‌های خداآفرین بر اساس استنادهای تاریخی ما را به دوران قبل از میلاد مسیح می‌برد، عده‌ای هم عقیده براین دارند که خداآفرین جزوی از خواستگاه قوم رس (اقوامی که در قرآن اشاره شده است) و مجموعاً بیش از صد شهر در حوالی رود ارس وجود داشته است واین منطقه تحت سلطنت قوم اورارتو بوده که بر مناطق ارمنستان کنونی، قسمتی از آناتولی، آذربایجان وقفقاز حکم فرمایی داشته اند.

موقعیت جغرافیایی

شهرستان خداآفرین با وسعت 1525 كیلومتر مربع (3.3 درصد مساحت استان) از سمت شمال با کشور جمهوری آذربایجان، از سمت شرق با استان اردبیل، از سمت غرب با شهرستان جلفا و از سمت جنوب با شهرستان‌های کلیبر و ورزقان هم‌مرز است.

تقسیمات کشوری

طبق آخرین تقسیمات کشوری شهرستان خداآفرین دارای سه بخش به نام‌های مرکزی (شامل دهستان‌های کیوان و بسطاملو)، گرمادوز (شامل دهستان‌های گرمادوز غربی و گرمادوز شرقی) و منجوان (شامل دهستان‌های منجوان غربی، منجوان شرقی و دیزمار شرقی)، یک نقطه شهری به نام خمارلو و 204 آبادی می‌باشد.

در ادامه مطلب جمعیت،اقلیم و آب و هوا،وضعیت اقتصادی،نقاط تاریخی و دیدنی شهرستان خداآفرین را مشاهده نمایید ...

نویسنده:مهندس رضا عبداله زاده

احادیث و کلام نورانی اهل بیت علیهم السلام
آرشيو
اشتغالزایی

ارس فورج - گروه صنعتی ارس فرمان تبریز



افراد آنلاین : 30
تعداد نظـرات :
بازدید کـل : 6,117,669

تمامی حقوق این سایت مرتبط به فرخ عبداله زاده بوده و کپی برداری از مطالب فقط با ذکر منبع بلامانع می باشد.
توجه : کاربر گرامی فعالیت شما در این سایت ثبت شده و قابل پیگیری می باشد.
Copyright © 2019

3.135.190.238 : آي پي شما
Safari 5.1 : مرورگر
: سيستم عامل