دوشنبه 31 اردیبهشت 1403

اقتصاد مقاومتی ، تولید و اشتغال

به وب سـایت شـخصی و پـایگاه اطلاع رسانی فـرخ عـبدالـه زاده خــوش آمدید.


سامانه پیامکی :

10006762485846

موضوعات
■ اخبار :
□ مقام معظم رهبری
□ ریاست جمهوری
□ قوه قضاییه
□ مجلس شورای اسلامی
□ وزارت کشــــور
□ اســتانداری
□ فـرمانداری
□ بخشداری
□ شـهرداری
□ شورای شهر
□ میراث فرهنگی
□ آموزش و پرورش
□ تبریز
□ ورزقان
□ خاروانـــا
□ سـیه کلان
□ ورزقــان نــیـوز
□ سایر شهرستانها
□ مهمترین خـبرهای روز
□ اخبار امام جمعه محترم
□ جدیدترین خبرهای دولت
□ جدیدترین خبرهای استان
□ جدیدترین خبرهای ورزقان
□ جدیدترین خبرهای کلیبر
□ جدیدترین خبرهای اهر
□ اخبار مس سونگون
□ اخبار روستاها
□ بـسیج
■ اخبار اختصاصی انتخابات :
□ مجلس شورای اسلامی تبریز
□ شورای اسلامی شهر تبریز
□ مجلس شورای اسلامی ورزقان
■ معرفی شخصیت ها :
□ مقام ریاست جمهوری
□ مجلس شواری اسلامی
□ شورای اسلامی شهر و روستا
□ چهره های شناخته شده
■ معرفی مناطق جغرافیایی :
□ کشور عزیزمان ایران
□ استان آذربایجان شرقی
□ شهرستان های آذربایجان شرقی
□ روستاهای شهرستان ورزقان
■ گالری عکس :
□ طبیعت آذربایجان
□ روستای سيه کلان
■ یادداشت ها
□ عبداله زاده
■ مناسبت ها :
□ تبریـــک
□ تسلیت
مطالب اختصاصی


طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی ،

یکی از مباحث مهم سیاسی روز کشور و محافل انتخاباتی

انتخابات

 این روزها طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی به یکی از مباحث مهم سیاسی روز کشور و محافل انتخاباتی تبدیل شده است. برخی از کنش‌گران سیاسی آن را بهترین راهکار و طرح برای توسعه متوازن کشور و تغییر رویکردهای بومی به سمت رویکرد ملی و کشوری قلمداد می‌کنند (که بیراه هم نمی‌گویند) و برخی دیگر از نمایندگان و فعالین سیاسی نیز اجرای آن را تضییع حقوق مناطق کم برخوردار و محروم و دورافتاده و کم جمعیت تلقی می‌کنند که به نوبه خود قابل احترام و ارزیابی است.

در نگاهی منصفانه به منطق و استدلال طرفین می‌توان چنین نتیجه گرفت که فارغ از رویکردهای جناحی و حزبی و منافع شخصی برخی از ذینفعان و اظهار نظرکنندگان، استدلالات هر دو گروه کاملا منطقی و درست بوده و هر تصمیمی می‌تواند آینده سیاسی کشور در حال توسعه ما را تحت تاثیر قرار دهد.

با این حال هیچ نهاد و تشکیلاتی تاکنون در خصوص آنچه که بهترین راهکار در این زمینه باشد نظری نداده و نسخه‌ای نپیچیده است. وزارت کشور هم به نظر می‌رسد چندان مایل به اجرای طرح استانی شدن نیست چرا که هزینه‌های سنگین مادی و معنوی مترتب بر آن که سبب ایجاد دردسر برای این نهاد حساس کشور خواهد بود دلیل رویکرد و عدم استقبال نهاد برگزار کننده انتخابات می‌تواند باشد.

با این حال به عنوان یک پیشنهاد، می‌توان طرح بینابینی را به عنوان جایگزین طرح استانی شدن در نظر گرفت. به این معنی که انتخابات نه به شکل گذشته شهرستانی باشد و نه صرفا استانی! به عبارت دیگر انتخابات به صورت منطقه‌ای و در چند حوزه انتخابیه همجوار برگزار شود.

متن کامل را در ادامه مطلب مطالعه نمایید ...

 

به عنوان نمونه اجرای این طرح پیشنهادی را در استان آذربایجان شرقی مورد بررسی قرار می‌دهیم:

آذربایجان شرقی هم اکنون و با قانون فعلی 19 نماینده دارد. این تعداد به احتمال زیاد و مطابق قانون مصوب مجلس در انتخابات پیش رو به بیست نماینده افزایش خواهد یافت.

اگر آذربایجان‌شرقی را به پنج حوزه بزرگ انتخابیه تقسیم کنیم در آن صورت می‌توان به جای برگزاری انتخابات به شکل استانی (که هم هزینه‌های زیاد و هم زحمت بسیار برای کاندیداها دارد) و یا برگزاری انتخابات به شکل شهرستانی و در 13 حوزه انتخابیه (به شکل کنونی) می‌توان انتخابات را در شهرستان‌های همجوار به شکل یک کاسه و متمرکز و در پنج حوزه برگزار کرد.

1_ در این صورت به عنوان مثال: برای حوزه‌های انتخابیه: مراغه و عجب شیر (یک نماینده)، ملکان (یک نماینده) و بناب (یک نماینده) که در جنوب استان قرار دارند و اغلب شهرها و روستاهای نزدیک به هم را شامل می‌شود انتخابات می‌تواند به صورت متمرکز و یک جا برای سه نماینده این منطقه برگزار شود.

2_ در حوزه انتخابیه شبستر (یک نماینده)، و مرند و جلفا (یک نماینده) که تقریبا در شمال غربی استان قرار دارند و پیش از این جمعاً دو نماینده داشتند انتخابات به صورت متمرکز برگزار شود.

3_ در شهرستان‌های هریس، اهر، ورزقان، کلیبر و خدا آفرین که تقریبا در شمال‌شرقی تبریز و استان قرار دارند و از نظر جغرافیایی و بعد مسافت و نیز قرابت‌های فرهنگی به هم نزدیک هستند می‌توان برای مجموع سه نماینده فعلی، یک انتخابات متمرکز برگزار کرد. توضیح اینکه در این صورت موضوع افزایش یک نماینده به تعداد نمایندگان آذربایجان‌شرقی نیز که محل مناقشه و چالش نمایندگان، مردم استان و دولتمردان است نیز با اختصاص این سهمیه به مجموع نمایندگان این منطقه حل شده و اختلافی را بر نمی‌انگیزد.

4_ در شهرستان‌های شرق و جنوب شرق تبریز یعنی سراب، بستان‌آباد، میانه و هشترود نیز که در حال حاضر 5 نفر به نمایندگی از مردم این مناطق در خانه ملت حضور دارند می‌توان این طرح را هم اجرا کرد.

5_ و در نهایت: حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر نیز با 6 نماینده طبق روال دوره‌های گذشته و یا در صورت مطالعات کارشناسی و دقیق با الحاق برخی از شهرستان‌های همجوار برگزار شود.

این طرح که به عنوان یک طرح بینابینی مطرح است هم می‌تواند به عنوان یک تمرین ساده و آزمایشی به حساب آید که زمینه را برای برگزاری انتخابات استانی در دوره‌های بعدی هموار سازد و هم اینکه اشکالات و ایرادات برگزاری انتخابات به صورت شهرستانی را ندارد و یا اینکه کمتر دارد.

طرح پیشنهادی برای سایر استان‌های کشور هم به سادگی و با حضور و تلاش کارشناسان سیاسی و انتخاباتی، نمایندگان مردم و حتی نخبگان فرهنگی و جامعه شناسی که بتوانند قرابت‌های فرهنگی یک منطقه انتخاباتی (شامل چند شهرستان) را شناسایی و احصاء کنند قابل اجرا و تعمیم است. در این صورت دیگر بهانه بالا رفتن هزینه‌های برگزاری انتخابات استانی و مشقت بالای کاندیداها و عدم آشنایی و تسلط کافی کاندیداها به سایر شهرستان‌ها هم مرتفع می‌شود.

امید است تصمیم‌گیرندگان و مجریان و برنامه‌ریزان سیاسی و انتخاباتی کشور طرحی را امسال به اجرا گذارند که با رعایت همه اصول اخلاقی، رویکرد توسعه‌محور و کلان‌نگر و در عین توجه به مسائل منطقه‌ای و شهرستانی و عادلانه بر آن مترتب باشد.

گزارش از: محمدامین خوش‌نیت

 


ارسال نظر برای این مطلب
توجه :
* خواهشمند است در به کار بردن نام اشخاص اصل ادب و احترام را رعایت فرمایید.
* لطفا دیدگاه های خود را مرتبط با موضوع مطالب درج نمایید.
* نمایش نظرات به معنی تایید یا رد آنها نمیباشد.
* مسئولیت نظرات ارسالی بر عهده کاربران عزیز میباشد.
نويسنده ديدگاه :

نوری

1394/02/28 ، 11:53
شهرستانهای کوچک و وروستاهای دور افتاده از مرکز استان اگر از حق نگذریم تا حال هرچه از قبیل راه اب وبرق ویا دیگر امکانات هر چه که دارند از تلاش نمایندگانشان دارند . اگر نمایندگان استانی شوند روستاها ومشکلاتشان فراموش خواهد شد . بلی استانی بهتر است ولی زمانی که تمام امکانات رفاهی . اجتماعی . اشتغال وغیرهم در شهرستانها فراهم باشد ونماینده درمجلس تنها درفکر تصویب قوانین فرا گیر کشور باشد .در اینصورت خیلی بهتر است .
پاسخ : از بازدید و دیدگاه بجا و مناسبتان متشکرم
نويسنده ديدگاه :

همشهري

1394/02/26 ، 1:34
هدف امام حسين (ع) از واقعه كربلا امر به معروف و نهي از منكر بوده است و حتي ياران با وفايش در واقعه كربلا در موقع نماز ظهر جنگ را تعطيل مي كنند و به اقامه نماز مي پردازند و دشمنان نيز با پرتاب نيزه ها و تيرها به سمت نمازگزاران تعدادي را به شهادت مي رسانند ولي ياران امام نماز را ترك نمي كنند!!!
ولي در روز چهارشنبه مورخه 94/2/16 مسئولان اجرايي ورزقان از جمله ....... و ........ به همراه نماينده ورزقان چند دقيقه مانده به اذان ظهر جلسه دهياران و شوراهاي روستاها را برگزار مي كنند و در موقع اذان نماينده بدون توجه به ارزش و اهميت نماز شروع به سخنراني و تبليغات زودرس انتخاباتي خود مي كنند و امام جماعت مسجد طبق روال هميشگي جهت اقامه نماز جماعت به مسجد مي آيند ولي سخنراني نماينده تعطيل نمي شود و عوامل اجرايي ورزقان به نماز جماعت حاضر نمي شوند و امام جماعت در ميان اون همه سرو صدا در گوشه اي از مسجد بصورت انفرادي به اقامه نماز مي پردازند و نماينده هم به تبليغات و سخنراني خود مي پردازند و ....... اصلاحات هم شيفته ي سخنان ايشان مي شوند!!!
سوال بنده اينست
اول: آيا دهقان با اين خصوصيات و ويژگي ها واقعا" يك نماينده اصول گرا است؟؟؟؟
دوم: برگزاري جلسه آن روز توسط ......... محترم اصلاحات به چه علت بوده است؟؟؟
سوم: در آن جلسه چه مطالب مهمي به دهياران و شوراها بيان مي گرديد كه نماز جماعت هم برگزار نشد؟؟؟؟
چهارم: هدف ........ و نماينده از اين جلسات نمايشي و فرماليته به غير از تبليغات انتخاباتي زودرس چه چيز ديگري مي تواند داشته باشد؟؟؟
...............................
..............................
.............................

کد امنیتی رفرش

- پیوست فایل (عکس ،صدا ،فیلم ،اسناد ، مدارک و ... )

* ابتدا فایل های مورد نظر را آپلود ،سپس لينک مستقيم آنها را کپی نموده و در نظر ارسالی درج نمایید .

احادیث و کلام نورانی اهل بیت علیهم السلام
آرشيو
اشتغالزایی

ارس فورج - گروه صنعتی ارس فرمان تبریز

QR Contact

QR Code -Abdolahzadeh.ir



افراد آنلاین : 33
تعداد نظـرات :
بازدید کـل : 5,248,252

تمامی حقوق این سایت مرتبط به فرخ عبداله زاده بوده و کپی برداری از مطالب فقط با ذکر منبع بلامانع می باشد.
توجه : کاربر گرامی فعالیت شما در این سایت ثبت شده و قابل پیگیری می باشد.
Copyright © 2019

3.141.152.99 : آي پي شما
Safari 5.1 : مرورگر
: سيستم عامل