به وب سـایت شـخصی و پـایگاه اطلاع رسانی فـرخ عـبدالـه زاده خــوش آمدید.
سامانه پیامکی :
Kasin is a village in Ozomdel-e Jonubi Rural District, in the Central District of Varzaqan County, East Azerbaijan Province, Iran. At the 2006 census, its population was 1,917, in 430 families
روستاي کاسين از توابع بخش مرکزي شهرستان ورزقان، با مختصات جغرافيايي 46 درجه و 36 دقيقه طول شرقي و 38 درجه و 32 دقيقه عرض شمالي، در 5 کيلومتري شهر ورزقان واقع شده است. اين روستا از شمال به روستاهاي علويق و سرخه ديزج، از جنوب و جنوب غرب به روستاهاي ديزج ملک و آقابابا فرامرزي و از شرق به روستاي گويجه سلطان محدود ميشود. رودخانه اهر چاي از جنوب اين روستا ميگذرد. اين روستا از سطح دريا 1697 متر ارتفاع دارد و آب و هواي آن سرد و نيمه خشک است.
روستاي کاسين سابقه تاريخي 200 ساله دارد و وجود قلعه بزرگ از آثار دورة قاجاريه، نشانگر پيشينة تاريخي اين روستا است.
مردم روستاي کاسين به زبان آذري سخن ميگويند، مسلمان و پيرو مذهب شيعه جعفري هستند.
الگوي معيشت و سکونت
براساس نتايج سرشماري سال 1375، روستاي کاسين 1902 نفر جمعيت داشته است. در سال 1385، جمعيت اين روستا 2050 نفر گزارش شده است.
فعاليتهاي عمده مردم روستاي کاسين بر پايه زراعت و دامپروري استوار است. زراعت در روستا به شيوه کشت آبي رايج است. از جمله محصولات زراعي روستا ميتوان به گندم، عدس، جو و يونجه اشاره کرد. بخش وسيعي از اراضي روستا به باغات ميوه تبديل شدهاند که اکثر آنها را باغات سيب تشکيل ميدهد. پرورش زنبور و توليد عسل نيز در اين روستا رواج دارد. فرشبافي و تلويد صنايع دستي از ديگر فعاليتهاي مردم روستاي کاسين است.
کاسين، روستايي دشتي با بافت مسکوني متمرکز است. درختان حاشيه معابر، حواشي رودخانه اهرچاي و باغهاي درختان ميوه از عمدهترين مؤلفههاي کالبدي روستا است.
فعاليتهاي متنوع روستاييان نيازمند فضاهاي معماري متفاوتي است که در ساختار فضاهاي خانههاي روستايي تأثير مستقيم دارد. فضاهاي زندگي، انبار، آغل و … در اکثر خانهها ملاحظه ميشود. در ساخت واحدهاي مسکوني بافت قديم از مصالح بومي و در ساخت واحدهاي جديد، از مصالح مقاوم جديد از قبيل آهن، سيمان و آجر استفاده شده است.
جاذبههاي گردشگري
تفرجگاههاي حاشيه رودخانه اهرچاي، باغهاي ميوه، درختزارها و چشماندازهاي زيبا از جملة جاذبههاي طبيعي روستا هستند. تنوع و پوشش گياهي گسترده و گياهان دارويي آويشن، پونه، خاکشير، گلگاوزبان، بومادران، بولاغ اوتي و ديگر گياهان و گلهاي وحشي همراه با تنوع جانوري از قبيل خرگوش، روباه و گرگ از ديگر جاذبههاي طبيعي روستا محسوب ميشوند.
در روستاي کاسين يک قلعه قديمي (قلعه بزرگ) موجود است که بيش از 150 سال قدمت دارد. اين قلعه در بافت قديمي روستا واقع شده است. همچنين دو مسجد با بيش از 50 سال قدمت از ديگر آثار اين روستا است.
مردم روستاي کاسين آيينها و مراسم مذهبي را در ايام سوگواري محرم و اعياد ديني به جاي ميآورند. مراسم چهارشنبهسوري و عيد نوروز و شب چله مطابق سنن رايج برگزار ميشود. مراسم عروسي با شادماني و ساز و بالابان عاشيقي همراه است.
بافت قالي به ويژه توسط زنان در روستا رايج است. قاليهاي توليدي اين روستا نقوشي متنوع و رنگبندي زيبايي دارند. برخي از گردشگران روستا، قاليهاي دستباف هنرمندان کاسين را به عنوان سوغاتي خريداري ميکنند. گردشگران روستاي کاسين ميتوانند عسل، سيب و قالي روستا را به عنوان سوغات برگزينند.
گرايش به پوشاک محلي در بين زنان و دختران روستا رواج دارد. پيراهن بلند گلدار و دامنهاي چيندار که در زبان محلي «تومان و کؤينک» ناميده ميشود، توسط دختران و زنان روستا استفاده ميشود.
در روستاي کاسين انواع غذاهاي محلي از قبيل آبگوشت، انواع کباب، کوفته و انواع اش تهيه ميشود. انواع محصولات لبني و عسل نيز از ديگر فرآوردههاي اين روستا است که به عنوان غذا يا پيش غذا مورد استفاده قرار ميگيرند.
دسترسي: روستاي کاسين در 5 کيلومتري شهر ورزقان واقع و از اين شهر به سهولت قابل دسترسي است.
قلعه کاسین
تپه کاسین مربوط به هزاره اول قبل از میلاد است و در شهرستان ورزقان، بخش مرکز ی، دهستان ازومدل جنوبی، ۱ کیلومتری شرق روستای کاسین، جنب مدرسه واقع شده و این اثر در تاریخ ۸ بهمن ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۰۸۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
منطقه اي خوش آب و هوا واقع در ۴-۵ كيلومتري شهرستان ورزقان داراي قلعه ئ تاريخي با قدمتي بيش از ۳۰۰۰ سال داراي آب گرم هاي يل سويي ، قوطورسويي ، ساليخ سويي يكي از ديدني ترين نقاط قره داغ مي باشد. اين روستا به موجب قرار گرفتن در كنار اهر چايي داراي باغات سرسبز زيباست كه موجب جذب علاقه مندان به طبيعت قره داغ مي گردد.قلعه تاريخي اين روستا منسوب به قوم كاس هاست كه قبل از قوم ماد در اين منطقه مي زيستند. نشانه هاي تمدن در حفاري هاي صورت گرفته كاملا مشهود است كه از جمله آنها وجود سيستم لوله كشي آب با كانالهاي سفالين است.
قدمت قلعه کاسین متعلق به عصر مفرغ و هزاره اول پیش از میلاداست. طبق گمانه زنیها، عمر تپه کاسین که این قلعه بر روی آن واقع شده بیش از عمر بنا و احتمالا به هزاره سوم پیش از میلاد میرسد.
به نقل از: صدای ورزقان
اسماعیل جبارزاده در سال 1339 در شهرستان خوی از توابع آذربایجان غربی به دنیا آمد و پس از طی دوران تحصیل در این شهر، با عضویت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مدتی را در جبهه های جنگ، به دفاع از آب و خاک و کیان این کشور پرداخت و در این دوران، مسؤول بهداری لشکر همیشه سرافراز عاشورا بود.
جبارزاده بعد از پایان جنگ در رشته دکترای علوم آزمایشگاهی از دانشگاه تبریز فارغ التحصیل شد و به طور همزمان در سال 1378به عضویت هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و هیأت علمی انستیتو پاستور ایران درآمد. وی در سال 1371 به عنوان کاندیدای نمایندگی مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو ثبتنام کرد و با رأی مردم این حوزه، به مجلس چهارم راه یافت. مسؤولیتی که تا سه دوره دیگر هم تداوم یافت و بدین ترتیب جبارزاده جزو معدود نمایندگانی شد که توانستهاند چهار دوره پیاپی در مجلس شورای اسلامی حضور داشته باشند.
وی در چهار دوره نمایندگی خود در مجلس شورای اسلامی، عضویت در هیأت رئیسه مجلس، کمیسیون دفاع و برنامه و بودجه و کمیته برنامه و بودجه مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی را نیز تجربه کرد.
عضویت در کمیته اقتصادی، برنامه و بودجه مجمع تشخیص مصلحت نظام، ریاست بیمارستان شهید محلاتی تبریز، عضویت در هیأت علمی دانشگاه تبریز و تاسیس و ریاست موسسه آموزش عالی ربع رشیدی از دیگر سوابق جبارزاده میباشد. وی در هشتم آبان سال 1392 با پیشنهاد وزیر کشور و موافقت هیأت وزیران، از سوی دولت دکتر روحانی به عنوان دوازدهمین استاندار آذربایجان شرقی در عصر نظام جمهوری اسلامی انتخاب و منصوب شد.
● معرفی فرخ عبداله زاده سیه کلان
● تبریز توسعه یافته ترین و زیباترین شهر ایران است
● زندگینامه ، بیوگرافی و معرفی مهندس رضـا علیزاده کاسین
● معرفی تبریز - قسمت اول
● بزرگترین پروژه منطقه ارسباران
● جـــوابـــیه
● انتقاد از گزارش نماینده ورزقان
● سامانه ارتباط مستقيم بامسئولين وزارت كشور و استانداري
● کارنامه نمایندگان ورزقان - خاروانا
● با تغییر عنوان مس سونگون از هرگونه خدمت به ورزقان دریغ شد
● سخنی با نماینده محترم ورزقان
● جنگل های ارسباران، بهشت گمشده ایران زمین
● انتقاد از نماینده محترم شهرستان ورزقان
● معرفی و شماره تلفن تماس دفاتر مدیران،مسوولین و نمایندگان استان
● با ساخت واحدهای مسکونی ورزقان آباد نمیشود
● از آغاز تعطیلات نوروزی میزبان 48 هزار فرهنگی بودهایم
● تبریک نیمه ی شعبان
● جلسه شورای اداری شهرستان ورزقان
● احیای بافت های فرسوده و حاشیه نشین شهر تبریز
● تابع منافع دسته جات سیاسی نیستیم
● نقد دولت حق مسلم دانشجویان است/باید نقادانه با نفاق، اتهام زدن و افراطی گری برخورد کنیم
● راه پیش رو ...
● جزئیات مصوبه مشروط طرح جامع شهر تبریز در شورای عالی شهر سازی
● تكميل بزرگراه خواجه- ورزقان از مهمترین مطالبات مردم شهرستان
افراد آنلاین : 2 تعداد نظـرات : بازدید کـل : 3,729,973 |
تمامی حقوق این سایت مرتبط به فرخ عبداله زاده بوده و کپی برداری از مطالب فقط با ذکر منبع بلامانع می باشد. |
3.239.51.78 : آي پي شما : مرورگر : سيستم عامل |