به وب سـایت شـخصی و پـایگاه اطلاع رسانی فـرخ عـبدالـه زاده خــوش آمدید.
سامانه پیامکی :
منطقه آذربایجان به علت موقعیت خاص جغرافیایی، یكی از مناطق حساس و مهم كشور است. استان آذربایجان شرقی از استانهای مهم و پرجمعیت ایران است كه در گوشه شمال غرب كشور واقع گردیده است. مساحت این استان 45491 كیلومتر مربع است که حدود 2.8 درصد از مساحت كل كشور را شامل میشود. این استان از نظر موقعیت طبیعی در محل بههم خوردگی دو رشته كوه البرز و زاگرس، بهعبارتی در زون البرز و آذربایجان و در گوشه شمالغرب فلات ایران واقع شدهاست. از نظر تقسیمات حوضههای آبریز كشور، حوضههای آبخیز ارس، سفیدرود ـ قزلاوزن و دریاچه ارومیه پهنه استان را پوشش میدهند كه بیشترین مساحت استان در محدوده حوضه آبریز دریاچه ارومیه قرار گرفتهاست. در حالت كلی، استان آذربایجانشرقی یك منطقه كوهستانی محسوب میشود كه حدود 40 درصد از سطح آن را كوهستان فرا گرفتهاست. از مناطق كوهستانی معروف منطقه، میتوان توده آتشفشانی سبلان در شرق و سهند در غرب و جنوب غربی و رشته كوههای قرهداغ در شمال و رشته كوههای تخت سلیمان و اربط در جنوب و ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمالشرق استان را نام برد.
مرزهای استان
استان آذربایجان شرقی از ناحیه شمال، با كشورهای آذربایجان، ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان (وابسته به كشور آذربایجان) به طول 235 كیلومتر دارای خط همجواری است كه مرز مشترك این استان با كشورهای فوق را رود ارس تشكیل میدهد. در حال حاضر ارتباط استان با كشورهای همجوار در طول این مرز تنها از سه نقطه جلفا، خداآفرین و كردشت (مرز نوردوز) انجام میگیرد كه در این میان جلفا از اهمیت خاصی برخوردار است. همچنین آذربایجان شرقی به دلیل داشتن اشتراكات فراوان با كشورهای همسایه یكی از مهمترین مناطق كشور در روابط خارجی محسوب میشود. این استان از ناحیه غربی و جنوب غربی با آذربایجان غربی همجوار میباشد. در جنوب خود با استان زنجان و از ناحیه شرقی نیز با استان اردبیل حدود 400 كیلومتر مرز مشترك دارد.
اقلیم و آب و هوای استان و سیمای طبیعی آن
آب و هوای آذربایجان شرقی به طور كلی سرد و خشك است ولی به علت تنوع توپوگرافیكی از اقلیمهای متفاوتی برخوردار است. این استان همواره تحت تأثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس قرارگرفته است؛ به علاوه، بادهای محلی نیز تحت تأثیر شرایط طبیعی استان از سوی كوهستانهای بلند و دریاچههای ارومیه و خزر به سوی دشتها و جلگهها میوزند. آذربایجان شرقی یك منطقه سردسیر و كوهستانی است و از لحاظ تقسیمبندیهای اقلیمی جزو مناطق نیمهخشك به حساب میآید و میانگین بارندگی سالیانه آن 250 الی 300 میلیمتر است.
موقعیت كوهستانی و عرض جغرافیایی استان از عوامل برودت و سرمای قسمت اعظم این منطقه است. كمارتفاعی و اثرات ملایمكننده بخارهای دریای خزر در پارهای از مناطق از عوامل اعتدال اقلیمی آن به شمار میآید. به علاوه آذربایجان تا حدودی تحت تأثیر جریانهای مرطوب دریای مدیترانه از سمت غرب و جنوب غربی قرار دارد و تودههای هوای سرد سیبری نیز از شمال بر آب و هوای آن اثر میگذارد. تبریز نیز دارای هوایی كمرطوبت بوده و حد متوسط بارندگی آن در سال 285 میلیمتر است. این جلگه در اثر ارتفاعی كه از سطح دریا دارد، دارای زمستانهای طولانی و سرد و تابستانهای معتدل است.
علاوه بر پوشش گیاهی متنوعی كه در فضاهای جلگهای، درهای و كوهستانی استان وجود دارد، جنگلهای متراكمی نیز نقاط مختلف استان را پوشانده است. در شمال ارسباران، دره ارس و شهر ورزقان، كوههای قازانداغی و قندراتباشی واقع شده است كه پوشیده از درختان جنگلی و مراتع كوهستانی است. كوههای گویچهبئل پوشیده از درختان نیمهجنگلی و مراتع سرسبز و خرم است و در جنوب غربی اهر واقع شده است. این مكان كوهستانی، ییلاق ایلات قرهخانلو و مددلو است. بیشترین گونههای درختی كه در جنوب غربی اهر مشاهده میشود، بلوز و ممرز است. جنگلهای شهرستانهای مراغه و هشترود نیز از نظر درجه اهمیت در مرتبه بعدی قرار دارند. این جنگلها كه از وسعت كمتری نسبت به جنگلهای ارسباران برخوردار است عمدتاً از درختچه گز تشكیل شده است.
حوضههای آبریز استان
از نظر تقسیمات حوضههای آبریز كشور، حوضههای آبخیز ارس، سفیدرود، قزلاوزن و دریاچه ارومیه پهنه استان را پوشش میدهند كه بیشترین مساحت استان در محدوده حوضه آبریز دریاچه ارومیه قرار گرفته است. در حالت كلی، آذربایجان شرقی یك منطقه كوهستانی محسوب میشود كه حدود 40 درصد از سطح آن را كوهستان، 28.2 درصد را تپه ماهورها و 31.8 درصد را زمینهای هموار (دشتها و جلگههای میانكوهی) فرا گرفته است. رودخانه ارس از محدوده سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل میگذرد كه برای هر سه استان شاهرگ حیاتی محسوب میشود. دریاچه ارومیه و حوضه آبریز آن كه بیشترین سطح استان را تحت پوشش قرار می دهد از منابع طبیعی مشترك با استان آذربایجان غربی محسوب میشود. حوضه آبریز سفیدرود قزلاوزن كه پهنه جنوب شرقی استان را تحت پوشش قرار داده از اشتراكات طبیعی مابین استانهای اردبیل و زنجان و آذربایجان شرقی می باشد.
- پیوست فایل (عکس ،صدا ،فیلم ،اسناد ، مدارک و ... )
* ابتدا فایل های مورد نظر را آپلود ،سپس لينک مستقيم آنها را کپی نموده و در نظر ارسالی درج نمایید .
● معرفی فرخ عبداله زاده سیه کلان
● تبریز توسعه یافته ترین و زیباترین شهر ایران است
● معرفی تبریز - قسمت اول
● بزرگترین پروژه منطقه ارسباران
● جـــوابـــیه
● انتقاد از گزارش نماینده ورزقان
● سامانه ارتباط مستقيم بامسئولين وزارت كشور و استانداري
● کارنامه نمایندگان ورزقان - خاروانا
● با تغییر عنوان مس سونگون از هرگونه خدمت به ورزقان دریغ شد
● سخنی با نماینده محترم ورزقان
● جنگل های ارسباران، بهشت گمشده ایران زمین
● انتقاد از نماینده محترم شهرستان ورزقان
● معرفی و شماره تلفن تماس دفاتر مدیران،مسوولین و نمایندگان استان
● زندگی نامه و معرفی عباس فلاحی باباجان
● اعلام انصراف 7 تن از کاندیداهای شاخص شهرستان ورزقان
● دیدار فرماندار و بخشدار ورزقان از خانواده های معظم شهدا
● معرفی روستاهای شهرستان ورزقان
● نقش انسان در تعیین مقدرات شب قدر
● تاکید بر ازدواج راحت و آسان
● تحلیلی بر افتتاح فاز دوم مجتمع معدن مس سونگون(قسمت چهارم)
● باید تلاش کنیم هزینه مردم در بخش درمان کاهش یابد
● توسعه ارتباطات در مناطق محروم را مختل نکنیم
● روابط عمومیها باید تهدیدهای سازمانی را به فرصت تبدیل کنند
افراد آنلاین : 17 تعداد نظـرات : بازدید کـل : 6,127,202 |
تمامی حقوق این سایت مرتبط به فرخ عبداله زاده بوده و کپی برداری از مطالب فقط با ذکر منبع بلامانع می باشد. |
3.143.4.96 : آي پي شما Safari 5.1 : مرورگر : سيستم عامل |
* خواهشمند است در به کار بردن نام اشخاص اصل ادب و احترام را رعایت فرمایید.
* لطفا دیدگاه های خود را مرتبط با موضوع مطالب درج نمایید.
* نمایش نظرات به معنی تایید یا رد آنها نمیباشد.
* مسئولیت نظرات ارسالی بر عهده کاربران عزیز میباشد.