چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403

اقتصاد مقاومتی ، تولید و اشتغال

به وب سـایت شـخصی و پـایگاه اطلاع رسانی فـرخ عـبدالـه زاده خــوش آمدید.


سامانه پیامکی :

10006762485846

موضوعات
■ اخبار :
□ مقام معظم رهبری
□ ریاست جمهوری
□ قوه قضاییه
□ مجلس شورای اسلامی
□ وزارت کشــــور
□ اســتانداری
□ فـرمانداری
□ بخشداری
□ شـهرداری
□ شورای شهر
□ میراث فرهنگی
□ آموزش و پرورش
□ تبریز
□ ورزقان
□ خاروانـــا
□ سـیه کلان
□ ورزقــان نــیـوز
□ سایر شهرستانها
□ مهمترین خـبرهای روز
□ اخبار امام جمعه محترم
□ جدیدترین خبرهای دولت
□ جدیدترین خبرهای استان
□ جدیدترین خبرهای ورزقان
□ جدیدترین خبرهای کلیبر
□ جدیدترین خبرهای اهر
□ اخبار مس سونگون
□ اخبار روستاها
□ بـسیج
■ اخبار اختصاصی انتخابات :
□ مجلس شورای اسلامی تبریز
□ شورای اسلامی شهر تبریز
□ مجلس شورای اسلامی ورزقان
■ معرفی شخصیت ها :
□ مقام ریاست جمهوری
□ مجلس شواری اسلامی
□ شورای اسلامی شهر و روستا
□ چهره های شناخته شده
■ معرفی مناطق جغرافیایی :
□ کشور عزیزمان ایران
□ استان آذربایجان شرقی
□ شهرستان های آذربایجان شرقی
□ روستاهای شهرستان ورزقان
■ گالری عکس :
□ طبیعت آذربایجان
□ روستای سيه کلان
■ یادداشت ها
□ عبداله زاده
■ مناسبت ها :
□ تبریـــک
□ تسلیت
مطالب اختصاصی

دسته : مناسبت ها : ,

نقش انسان در تعیین مقدرات شب قدر

 

آنچه در پی می آید بحثی است پیرامون اینکه انسان با یک سلسله اعمال و رفتارها می تواند سرنوشت خود را در شب قدر تعیین کند و حتی نقش اصلی را به خود وی سپرده اند تا براساس نوع عملکردش مقدرات خویش را برای یک سال در شب قدر رقم بزند.

در روایات فراوان تاکید شده که در شب قدر مقدرات انسان برای یک سال معین می شود. حال این سوال مطرح است که آیا انسان در تعیین سرنوشت خود موثر است در آن نقشی دارد یا اینکه این سرنوشت، به صورت جبری برای او رقم زده می شود؟

متن کامل در ادامه مطلب ...

1.حالات و دریافت های شخصی

کسانی که اهل دعا و راز و نیاز و اهل شب قدر هستند، نقش خویش را در شب قدر به خوبی دریافته اند. گاهی این حالات آن چنان ژرف و تاثیرگذار است که تا شب قدر آینده و بلکه تا آخر عمر، در همه افکار، اخلاق، کردار و رفتار شخص رخنه کرده و آن را در یک خط و سیر معنوی قرار می دهد. دیگرانی هم که به این حد از معنویت راه پیدا نمی کنند، به فراخور حال خود از مجالس و محافل و شب زنده داری های شب قدر بهره برداری کرده و فیض معنوی می برند. ریشه اصلی این دگرگونی ها و حالات، به خود افراد برمی گردد و اینکه تا چه حد خود را آماده بهره برداری از برکات شب قدر و فضیلت های آن کرده باشند. اگر معنویاتی که در شب قدر نصیب انسان شده و در زندگی آنها تحولی آفریده، هیچ ارتباطی با آنان نداشته باشد و تنها به خدا و فرشتگان و نویسندگان مربوط باشد که هرچه بخواهند، برای هر کس بدون ملاحظه حالاتش تقدیر کنند در این صورت مقتضای حکمت و مصلحت این است که یا به هیچ کس هیچ ندهند و یا آنچه می دهند، به همه یکسان و علی السویه بدهند، در حالی که ما می دانیم همه برکات خداوند در شب قدر برای بندگان سرازیر می گردد و با اختلاف و تفاوت به آنان داده می شود، پس نتیجه می گیریم تنها دلیل این تفاوت، کارها و اعمال و میزان تلاش خود بندگان است و بس. نتیجه اینکه یکی از راه های رسیدن به اینکه آیا افراد در مقدرات منتخب قدر، صاحب نقش هستند یا نه، این است که ببینیم چه اندازه دگرگونی در همین شب با برکت در آنان ایجاد شده است.

2.شناساندن شب قدر

خداوند تبارک و تعالی با فرستادن سوره ای خاص، شب قدر را به مردم معرفی فرموده است. در دو آیه این سوره مبارکه فرموده است: قرآن در شب قدر نازل شده و فرشتگان در آن شب فرود می آیند. سپس افزوده است: شب سلامت است. و فرموده است: عمل صالح در آن، برابر با عمل صالح در طول هزار ماه است.

فردی به امام باقر(ع) عرض کرد: مراد و مقصود از اینکه شب قدر بهتر از هزار ماه است چیست؟ حضرت فرمودند: «والعمل الصالح فیها من الصلاه و الزکاه و انواع الخیر خیر من الف شهر لیس فیها لیله القدر»(۱) کار شایسته از قبیل نماز و زکات، صدقات و انفاقات و انواع خوبی ها در آن شب، برتر از هر کار شایسته ای است که در مدت هزار ماه که شب قدر در آن نیست، انجام شود.

3.سفارش امامان دین بر احیای شب قدر حتی درحال بیماری

امام صادق (ع) به ابوبصیر می فرماید:«وصل فی کل واحده منهما مئه رکعه»؛ در هر یک از دو شب بیست و یکم و بیست و سوم صد رکعت نماز بخوان «واحیهما ان استطعت الی النور»:؛ تا می توانی آن دو شب را تا سپیده صبح شب زنده داری کن «واغتسل فیهما»؛ درآن دو شب غسل کن. ابوبصیر عرض کرد اگر نتوانستم ایستاده نماز بخوانم؟ فرمودند: نشسته بخوان

اگر باز هم نتوانستم؟ خوابیده بخوان.

اگر باز هم نتوانستم؟ ایرادی ندارد که سرشب کمی بخوابی و باقی مانده شب را به هر نحوی که می توانی به عبادت بپردازی، چون درماه رمضان، درهای آسمان گشوده است، شیطان ها در زنجیرند و اعمال مومنان پذیرفته می شود.

از حدیث فوق، می توان تاثیر فراوان کارهای انسان را بر سرنوشت او ارزیابی کرد. می بینیم ابوبصیر که یک راوی زبردست و کار کشته در فن روایت است، با پیش بردن مرحله به مرحله سوال ها در صدد آن است که ژرفای شب قدر و اهمیت عمل درآن شب را به دست آورد؛ امام (ع) هم، چنان بر اهمیت عبادت در شب قدر پافشاری می فرمایند که رضایت نمی دهند بنده حتی اگر بیمار باشد، از نتیجه اعمال صالح خویش محروم گردد. نکته درخور توجهی که تاثیر انسان را مشخص می کند، جمله پایانی امام (ع) است که آن را به عنوان ریشه و علت تاکید و تشویق بر عمل صالح بیان فرموده اند؛ آنجا که فرمودند: «و تقبل اعمال المومنین»؛ اعمال مومنان درشب قدر پذیرفته می شود.(۳)

4. نتیجه بخش بودن بعضی از اعمال در شب قدر

۱ نماز: (انس بن مالک) از پیامبرگرامی(ص) روایت کرده که فرمودند: «من صلی من اول شهر رمضان الی آخره فی جماعه فقد اخذ بحظ من لیله القدر» (۶) کسی که از اول تا آخر ماه مبارک، در نماز جماعت حاضر شود، بهره ای از شب قدر نصیبش شده است.

۲ افطاری دادن با مال حلال: «ابو شی ابن حیان» از پیامبراکرم(ص) نقل کرده که فرمودند: (من فطر صائما فی شهر رمضان من کسب حلال صلت علیه الملائکه و لیالی رمضان کلها و صافحه جبرائیل (ع) لیله القدر و من صافحه جبرائیل(ع) برق قلبه و تکثر دموعه...» (۷)؛ کسی که با مالی که از راه حلال به دست آورده، روزه داری را افطار دهد، در تمام شب های رمضان فرشتگان بر او درود فرستند و جبرئیل در شب قدر با وی مصاحفه کند، نشانه مصافحه جبرئیل آن است که دل مصافحه شونده نرم و اشکش جاری می شود.

۳ صدقه: درباره امام زین العابدین(ع) آمده است: کان اذا دخل شهر رمضان تصدق فی کل یوم بدر هم فیقول: لعلی اصیب لیله القدر(۸)؛ در هر روز ماه مبارک یک درهم صدقه می دادند، آنگاه می فرمودند: شاید با این کار، شب قدر را دریابم و از آن بهره گیرم.

عبدالله بن مسعود روایت می کند که شبی رسول خدا(ص) از نماز عشا فارغ شد، مردی از میان صفوف برخاست و گفت: ای مهاجران و انصار، مردی غریبم و بر هیچ چیز قدرت ندارم. مرا طعامی دهید. رسول خداگفت: ای فقیر، ذکر غریب مکن که دل مرا اندوهگین ساختی. بعد از آن فرمودند: غریبان چهار قسمند:

۱ مسجدی که در میان قومی باشد که در آنجا نروند و نماز نخوانند.

۲ قرآنی که در خانه ای باشد و مردم آن خانه از آن تلاوت نکنند.

۳ عالمی که در میان جماعتی باشد و ایشان تفقد وی نکنند و از او مسایل دینی سؤال نکنند.

نتیجه گیری:

در ایام سال، روزها و ماه های وجود دارند که از قداست و ارزش والایی برخوردارند که شاخص ترین آنها شب قدر است. شبی که ویژگی ها و خصوصیات منحصر به فرد دارد. همچون:

1 _ همه امور به مدت یک سال در آن شب، تعیین می گردد.

2 _ قرآن، یگانه معجزه جاوید پیامبر اعظم(ص) در آن شب نازل شده است.

3 _ از هزار ماه برتر است.

4 _ فرشتگان برای تقدیر امور، در آن شب نازل می شوند.

علی رغم اینکه شب قدر از ارزش و جایگاه ویژه ای برخوردار است، اما در هاله ای از ابهام قرار دارد و معلوم نیست که کدام شب، شب قدر است. اما بیشتر روایات بر این مطلب تاکید دارند که شب قدر، شب بیست و یکم یا بیست و سوم ماه مبارک رمضان است.

 



ارسال نظر برای این مطلب
توجه :
* خواهشمند است در به کار بردن نام اشخاص اصل ادب و احترام را رعایت فرمایید.
* لطفا دیدگاه های خود را مرتبط با موضوع مطالب درج نمایید.
* نمایش نظرات به معنی تایید یا رد آنها نمیباشد.
* مسئولیت نظرات ارسالی بر عهده کاربران عزیز میباشد.
نويسنده ديدگاه :

وووووو

1393/04/31 ، 15:26
...
پاسخ : با تشکر از بازدید جنابعالی ،
توصیه شما را در نظر میگیریم ممنون !!
نويسنده ديدگاه :

حسنیان

1393/04/30 ، 15:51
سلام و درود بر شما که که اخبار استان ومنطقه رو اطلاع رسانی میکنید من هرروز از سایتتان بازدید میکنم واین دومقاله برخلاف حسادت حسودان بخدا قابل استفاده ومفیدبودمنتظر مطالعه مقالات اینچنینی هستیم دست مریزاد خسته نباشید
پاسخ : با سلام متقابل و آرزوی قبولی طاعات و عبادات جنابعالی از بازدیدتان نهایت تشکر را دارم.
سعی ما نیز جلب رضایت کاربران عزیز است .
نويسنده ديدگاه :

سونگون گاز آذربایجان

1393/04/30 ، 13:25
تمامی امکانات سایت و آن مقالهای که می نویسید از نویسنده عزیز خیلی متشکریم.
پاسخ : آقای کاظمپور از لطف جنابعالی نهایت تشکر را دارم .
نويسنده ديدگاه :

سعید

1393/04/30 ، 12:28
ای کاش این مقاله شما را دیروز میخواندم
نويسنده ديدگاه :

امینی

1393/04/29 ، 20:04
سلام،عشق است مالا خلیلی، یوزارسیف حکیم دوسش داریم ازشما هم تشکرمیکنیم که مقاله عشق مارو منتشر کردید
پاسخ : تشکر از بازدید جنابعالی
نويسنده ديدگاه :

عابدی

1393/04/29 ، 12:29
سلام و خسته نباشيد، من میخاستم به لله لویی بگم که من با هر دوی اینها تقریباً ارتباط دارم هم حاج آقا خلیلی وهم مهندس عبدالله زاده خدمتگزاران بی ادعای منطقه هستند هم خانه دارن هم زندگی، برای بی خانمان ها تلاش میکنن، چرا ما نمی خواهیم. منطقه ما پیشرفت بکنه؟چرا فعالان منطقه را سرکوب می کنیم؟ چرا؟ به امید روزی که متحد بشیم برای پیشرفت منطقه. از سایت وزین وپرمحتوایتان کمال قدردانی رادارم که برای پیشرفت منطقه تلاش می کنید
پاسخ : با سلام و قدردانی از دوست عزیزمان آقای عابدی،
به شکر خدا و به یمن داشتن دوستانی چون جنابعالی قدم های ما آنقدر محکم و استوار هستند که با سنگ اندازی عده ای قلیل سست و کم توان نمیشوند.
با آرزوی پیشرفت روز افزون منطقه.
نويسنده ديدگاه :

لله لویی

1393/04/29 ، 2:10
سحر........ یوزارسیفی دربازار مصر نیست راه رو بهت کج نشان دادن برگرد!!.!
نويسنده ديدگاه :

لله لویی

1393/04/29 ، 2:04
من اگر اون طوری مقاله بنویسم خودکشی میکنم اینها هردويشان پر رویند که اصلا خجالت نمی کشن، هرکجا رو هم که بری این دوتا اینجا هستن خانه و زندگی هم ندارن فقط ظاهر سازی میکنن البته میدونم نظرم تایید نمیکنید ولی نوشتم که بدانید
<

پاسخ : دوست عزیز شما هر طور مقاله میتوانید بنویسید آن را بفرستید منتشر کنیم تا ما هم چشمه ای از سواد لب ریز شما را ببینییم !!!!!
امیدوارم این نظرهای شما از سر لجاجت و حسادت نباشد.من صمیمانه از جنابعالی خواستارام که برای پیشرفت منطقه همدل و همگرا باشیم نه تخریبگر !!!!!

نويسنده ديدگاه :

داداش

1393/04/29 ، 1:54
سلام و عرض ادب، بنده دقیق هردو مقاله به مطالعه کردم انصافا خیلی پربار و قابل استفاده بود خبررا همه سایتهای خبری میزارن به این نوع مقالات در سایتتان بیشتر بها بدید من هروز حداقل یکبار بهتون سرمیزنم علمی هم باشد درکنار اطلاع رسانیتون بهتره!!! قدردانی میکنم از زحماتتون
پاسخ : با سلام و نهایت تشکر از بازدید و نظرلطف جنابعالی ،
نقد و پیشنهادتان را از صمیم قلب میپذیرم و انشاالله در آینده چنین رویکردی خواهیم داشت.
ممنون
نويسنده ديدگاه :

khfruhv

1393/04/28 ، 18:04
آقای عبدالله زاده و نویسنده عزیز امکانات سایت و مقاله های نوشته شده خوب است.

این را به خاطر خودتون گفتم شکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلک
پاسخ : ممنون از بازدید و نظر لطف جنابعالی
* ادامه نظرات این مطلب را دیگر صفحات زیر مشاهده نمایید:

کد امنیتی رفرش

- پیوست فایل (عکس ،صدا ،فیلم ،اسناد ، مدارک و ... )

* ابتدا فایل های مورد نظر را آپلود ،سپس لينک مستقيم آنها را کپی نموده و در نظر ارسالی درج نمایید .

احادیث و کلام نورانی اهل بیت علیهم السلام
آرشيو
اشتغالزایی

ارس فورج - گروه صنعتی ارس فرمان تبریز

QR Contact

QR Code -Abdolahzadeh.ir



افراد آنلاین : 10
تعداد نظـرات :
بازدید کـل : 5,210,918

تمامی حقوق این سایت مرتبط به فرخ عبداله زاده بوده و کپی برداری از مطالب فقط با ذکر منبع بلامانع می باشد.
توجه : کاربر گرامی فعالیت شما در این سایت ثبت شده و قابل پیگیری می باشد.
Copyright © 2019

3.12.155.148 : آي پي شما
Safari 5.1 : مرورگر
: سيستم عامل