به وب سـایت شـخصی و پـایگاه اطلاع رسانی فـرخ عـبدالـه زاده خــوش آمدید.
سامانه پیامکی :
مقاله سوم :
گريستن بر اباعبدالله الحسين«ع» ثواب بسياری دارد. فرشتگان،پيامبران،زمين و آسمان،حيوانات صحرا و دريا هم بر عزای حسين«ع» گريسته اند.
اشگ ريختن،نشانه پيوند قلبی با اهل بيت و سيد الشهدا است.اشك،دل راسيراب می كند،عطش روح را بر طرف میسازد و حاصل محبتی است كه نسبت به اهل بيت حاصل میشود. همدلی و هماهنگی روحی با ائمه،ايجاب میكند كه در شادی آنان شاد و در غمشان محزون باشيم.اين نشان شيعه است كه«يفرحون بفرحنا و يحزنون لحزننا...» قلبی كه مهر حسين«ع» را داشته باشد ،بی شك به ياد مظلوميت و شهادت او میگريد. اشك، زبان دل و شاهد عشق است.
گريستن در سوگ شهدای كربلا،تجديد بيعت با عاشورا و فرهنگ شهادت و تغذيه فكری و روحی با اين مكتب است و اشك ريختن،نوعی امضا كردن پيمان و قرارداد مودت با سيد الشهدا است.
ائمه شيعه، گريستن بر مظلوميت اهل بيت و عزای حسينی را تاكيد كرده و شهادت اشك را بر صداقت عشق،پذيرفته اند. امام صادق«ع» فرموده است:
«نزد هر كس كه ما ياد شويم و چشمانش اشگ آلود شود،حتی اگر به اندازه بال مگسی باشد،خداوند گناهانش را میبخشايد،هر چند چون كف دريا فراوان باشد.»
بقیه متن را در ادامه مطلب مطالعه نمایید ...
دستور امامان به گريستن بر امام حسين«ع» بسيار اكيد است. امام رضا«ع»به ريان بن شبيب در حديث مفصلی فرمود: «يابن شبيب!ان كنت باكيا لشیء فابك للحسين بن علی بن ابی طالب فانه ذبح كما يذبح الكبش...». (5) اگر بر چيزی گريه میكنی،بر حسين بن علی گريه كن،كه او را همچون گوسفند،سر بريدند.در حديث ديگری فرموده است:«محرم، ماهی است كه مردم دوره جاهليت جنگ در آن را ناروا میدانستند،ولی در اين ماه،دشمنان،خون ما را بناحق ريختند و هتك حرمت ما نمودند و فرزندان و بانوان ما را به اسارت گرفتند و به خيمه های ما آتش زدند و غارت كردند و در كار ما، برای رسول خدا هيچ حرمتی را رعايت نكردند.روز حسين( عاشورا) پلكهای ما را مجروح و اشگهايمان راجاری كرد و ما از سرزمين كربلا،گرفتاری و رنج به ميراث برديم.
پس بايد بر كسی همچون حسين،گريه كنندگان بگريند،كه «گريه بر او، گناهان بزرگ را هم فرو میريزد.» (6) خود امام حسين«ع»فرموده است:«انا قتيل العبرة،لا يذكرنی مؤمن الا بكی»، (7) من كشته اشكم،هيچ مؤمنی مرا ياد نمیكند مگر آنكه (بخاطر مصيبت هايم) میگريد.
امام سجاد«ع»بيست سال بر امام حسين عليه السلام گريست و هرگز طعامی پيش او نمیگذاشتند مگر آنكه گريه میكرد. (8)
به فرموده امام صادق«ع»:هر ناله و گريهای ناپسند ومكروه است،مگر ناليدن و گريستن بر حسين عليه السلام:«كل الجزع و البكاء مكروه سوی الجزع و البكاء علی الحسين». (9)
هم گريستن،هم گرياندن، هم خود را شبيه گريه كنندگان در آوردن(تباكی)پسنديده است و اجر دارد.
نکته مهم :
اين همه فضيلت كه برای گريه بر حسين«ع»بيان شده و اينكه اشك چشم،آتش دوزخ را فرو مینشاند و غمگين شدن در سوگ شهيدان كربلا ايمنی از عذاباست،در صورتی است كه گناه و فسق و آلودگی انسان در حدی نباشد كه مانع رسيدن اينفيض الهی گردد. اشگی كه مبين پيوند عاطفی و رابطه مكتبی و اتصال روحی با راه و فكرو خط ائمه و سيد الشهداست،حتما زمينهساز پرهيز از گناه میگردد.به تعبير شهيدمطهری:«گريه بر شهيد،شركت در حماسه او و هماهنگی با روح او و موافقت با نشاط او و حركت اوست...امام حسين«ع» بواسطه شخصيت عاليقدرش ، بواسطه شهادت قهرمانانه اش ،مالك قلبها و احساسات صدها ميليون انسان است.
اگر كسانی كه بر اين مخزن عظيم و گرانقدر احساسی و روحی گمارده شدند، يعنی سخنرانان مذهبی،بتوانند از اين مخزن عظيم در جهت هم شكل كردن و همرنگ كردن و هم احساس كردن روحها باروح عظيم حسينی بهره برداری صحيح كنند،جهانی اصلاح خواهد شد.» (10) پس مهم، شناخت فلسفه گريه در راستای احيای عاشورا و زنده نگهداشتن مراسم حسينی وفرهنگ كربلاست ،نه گناه كردن و آلودگی ،به اميد پاك شدن با چند قطره اشك! معلوم نيست كه دل و جان آلوده،آن همسويی را با امام داشته باشد كه با ياد مصائبش گريه كند.
گريه در فرهنگ عاشورا،سلاح هميشه برانی است كه فرياد اعتراض به ستمگران رادارد.«اشك»، زبان دل است و گريه،فرياد عصر مظلوميت.رسالت اشك نيز پاسداری از«خون شهيد»است.
امام خمينی«ره»فرمود:«هر مكتبی،تا پايش سينه زن نباشد،تا پايش گريه كن نباشد،تا پايش توی سر و سينه زن نباشد حفظ نمیشود...»، (11) «گريه كردن برشهيد،نگهداشتن، زنده نگهداشتن نهضت است»، (12) «گريه كردن بر عزای امام حسين،زنده نگه داشتن نهضت و زنده نگه داشتن همين معنی است كه يك جمعيت كمی در مقابل يك امپراطور بزرگ ايستاد...،آنها از همين گريهه ا میترسند، برای اينكه گريه ای است كه گريه بر مظلوم است،فرياد مقابل ظالم است.» (13)
اشگ،سر فصل محبت و مودت است و برخاسته از عشقی است كه خداوند در دلها قرار داده كه نسبت به حسين بن علی«ع»مجذوب میشود.به فرموده رسول خدا«ص» :
«ان لقتل الحسين حرارة فی قلوب المؤمنين لا تبرد ابدا». (14) برای شهادت حسين عليه السلام حرارت و گرمايی در دلهای مؤمنان است كه هرگز سرد و خاموش نمیشود.
كدام عاشق در اين ره در بلا نيست؟ كدامين دل شما را مبتلا نيست؟ اگر در سوگتان شد ديده نمناك اگر از عشقتان دل گشت غمناك گواه عشق ما اين ديده و دل رساند«اشگ» و «غم»ما را به منزل كنون ماييم و درد داغداری كنون ماييم و اشگ و سوگواری هنوز اشگ عزا پيوسته جاری است رواق چشممان آيينه كاری است غدير ما محرم دارد امروز محرم ،بذر غم میكارد امروز (15)
امروز هم ، اشگ و گريه ، رابط ما با حسين است و ما با شور اشگ هايمان ، سر سفره محبت سيد الشهدا نشسته ايم و نمك پرورده ابا عبد الله هستيم ، از اين رو،اين مهر با شيرمادر در جان ما وارد شده و با جان هم به در میشود.
پی نوشتها
- پیوست فایل (عکس ،صدا ،فیلم ،اسناد ، مدارک و ... )
* ابتدا فایل های مورد نظر را آپلود ،سپس لينک مستقيم آنها را کپی نموده و در نظر ارسالی درج نمایید .
● معرفی فرخ عبداله زاده سیه کلان
● تبریز توسعه یافته ترین و زیباترین شهر ایران است
● معرفی تبریز - قسمت اول
● بزرگترین پروژه منطقه ارسباران
● جـــوابـــیه
● انتقاد از گزارش نماینده ورزقان
● سامانه ارتباط مستقيم بامسئولين وزارت كشور و استانداري
● کارنامه نمایندگان ورزقان - خاروانا
● با تغییر عنوان مس سونگون از هرگونه خدمت به ورزقان دریغ شد
● سخنی با نماینده محترم ورزقان
● جنگل های ارسباران، بهشت گمشده ایران زمین
● انتقاد از نماینده محترم شهرستان ورزقان
● معرفی و شماره تلفن تماس دفاتر مدیران،مسوولین و نمایندگان استان
● اختصاص120میلیارد ریال اعتبار برای آسفالت جاده ورزقان - خاروانا
● از بازشماری آراء مرحله دوم انتخابات تبریز چه خبر ؟؟
● نشست تخصصی یکصدمین سالگرد درگذشت ستارخان
● همایش گرامیداشت قیام 29 بهمن تبریز
● بازدید بخشدار مرکزی ورزقان از روستای علی بیگ کندی
● فرمانداران و بخشداران پناهگاه مردم هستند
● شهر باسمنج به تبریز الحاق شد
● می خواهم متفاوت سخن بگویم
● زندگينامه و معرفی دکتر محمد حسین فرهنگی
● مهمترین اولویتهای وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال 93
افراد آنلاین : 14 تعداد نظـرات : بازدید کـل : 6,127,413 |
تمامی حقوق این سایت مرتبط به فرخ عبداله زاده بوده و کپی برداری از مطالب فقط با ذکر منبع بلامانع می باشد. |
3.138.123.143 : آي پي شما Safari 5.1 : مرورگر : سيستم عامل |
* خواهشمند است در به کار بردن نام اشخاص اصل ادب و احترام را رعایت فرمایید.
* لطفا دیدگاه های خود را مرتبط با موضوع مطالب درج نمایید.
* نمایش نظرات به معنی تایید یا رد آنها نمیباشد.
* مسئولیت نظرات ارسالی بر عهده کاربران عزیز میباشد.