به وب سـایت شـخصی و پـایگاه اطلاع رسانی فـرخ عـبدالـه زاده خــوش آمدید.
سامانه پیامکی :
حاشیه نشینی از ویژگی های جدائی ناپذیر رشد شهری ایران است که در سالیان اخیر، مورد توجه محققان و کارشناسان واقع شده است. هرچند مهاجرت جزو اولین عوامل ایجاد بافت ناکارآمد بشمار می رود اما افزایش حاشیه نشینی تنها محصول این موضوع نیست و گاهی پیشروی شهرها، برخی روستاهای اطراف را به مناطق حاشیه ای مبدل می کند.
به گزارش شهریار، با توجه به اسکان درصد بالایی از شهروندان در این مناطق شاید بتوان گفت که ادغام واقعی این نواحی در درون نظام های شهری یکی از راه حل هایی است که میتواند مدل های بهسازی و ساماندهی حاشیه نشینی را به نحو احسن اجرا کند و شهر را از چنگ این معضل رهایی بخشد. راه حلی که شهرداری تبریز عزم خود را در تحقق آن، به کار گرفته است.
دکتر صادق نجفی با اشاره به هزینه ی 60 درصد از بودجه شهر در مناطق کم برخوردار می گوید: تمام همت و تلاش شهرداری تبریز، در راستای توسعه متوازن و یکنواخت مناطق مختلف شهر در حوزه های مختلف عمرانی، پیگیری می شود.
وی پروژه ی اسکان حاشیه نشینی در قالب 220 واحد مسکونی در شهرک ارم و مسیرگشایی های مختلف را از مهم ترین پروژه های تحول آفرین شهرداری تبریز خواند و افزود: سعی داریم با تامین بخشی از نیازهای مناطق محروم، از طریق درآمد مناطق برخوردار به اهداف توسعه متوازن شهری دست یابیم.
شهردار تبریز با بیان این که خوشبختانه تعامل مثال زدنی بخش های مختلف اجرایی شهر تبریز و استان آذربایجان شرقی، تحقق همین آرمان را هدف قرار داده است، اظهار داشت: با همدلی و ارتباط تنگاتنگی که بین شهرداری تبریز، استانداری آذربایجان شرقی، نمایندگان شهر تبریز در مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای اسلامی شهر و دستگاه های مختلف اجرایی ایجاده شده است امروز به یک مدیریت هماهنگ و منسجم، در اداره شهر دست یافته ایم.
متن کامل را به همراه تصاویر بیشتر در ادامه مطلب مطالعه نمایید ...
گام مشترک استانداری و شهرداری در رفع حاشیهنشین
طرح کنترل حاشیه نشینی در قالب طرحی جامع و هماهنگ توسط شهرداریهای کلانشهرهای کشور، مدتی است که به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است. این طرح که به گفته دکتر نجفی نماینده شهرداران کشور، با هدف پیشگیری از افزایش این پدیده ارائه شده می تواند راه حل مناسبی برای مقابله با حاشیه نشینی باشد. اما به گفته ی شهردار تبریز سایر نهادهای دولتی نیز با پیگیری های مستمر و همکاری های تنگاتنگ، شهرداری را در رسیدن به این هدف یاری میکنند. استانداری آذربایجان شرقی نهادیست که با پیگیری بسیار گام های مثبتی در این مسیر برداشته است.
معاون فنی عمرانی استانداری در این خصوص می گوید: حرکت های جدی برای اصلاح و ساماندهی بافت حاشیه نشین در شهر تبریز شروع شده و امروز شاهدیم که حرکتهای متعدد جدی عمرانی در قسمت های حاشیه نشین با جدیت پیگیری می شود.
محمد صادق مهدی پور با اظهار خرسندی از این حرکت ها ادامه می دهد: خوشبختانه نگرش رسیدگی به مشکلات مناطق محروم در برنامه های عمرانی شهرداری تبریز وجود دارد و امید بخش طرح های آتی توسعه شهر تبریز خواهد بود.
پیشرفت 50 درصدی پروژه اسکان حاشیه نشینی
یکی از پروژ های ساماندهی حاشیه نشینی "پروژه ی اسکان حاشیه نشینی" است که به همت شهرداری تبریز در منطقه 10 شهرداری، با هزینه کرد 150 میلیارد ریال در حال اجراست و پیشرفت فیزیکی آن از مرز 50 درصد گذشته است. به گفته معاون فنی و عمرانی شهردار تبریز با وجود اسکان450 هزار نفر در مناطق حاشیه نشین و بافت فرسوده متاسفانه در صورت بروز هر گونه مشکل ، به دلیل بافت نادرست این مناطق امکان ارایه هرگونه عملیات امداد و نجات وجود نخواهد داشت.
محبوبد عبداله پور با اشاره به اینکه طرح اسکان حاشیه نشینی راه نجاتی برای ساکنان این منطقه است می گوید: ساخت 5 هزار واحد مسکونی بصورت سالانه از اهداف پیش روی این پروژه است.
وی می افزاید: در پروژه اسکان حاشیه نشینی در حال حاضر 220 واحد برای افرادی که در سکونتگاه های نا امن زندگی می کنند تعبیه و در نظر گرفته شده است و به مرور این تعداد بصورت تصاعدی افزایش خواهد یافت.
عبداله پور در این خصوص می گوید: شهرداری با همت ویژه، وارد موضوع حاشیه نشینی و احیای بافت فرسوده شده و تمام ظرفیت ها و تسهیلات لازم را برای تحقق این موضوع، به کار گرفته است.
معاون فنی و عمرانی شهردار تبریز یادآور شد: سکونت 450 هزار نفر در مناطق حاشیه نشین و بافت فرسوده، موضوع تهدیدآفرینی بوده و در صورت بروز حوادث طبیعی، امکان ارایه هرگونه عملیات امداد و نجات را مختل خواهد ساخت.
گام به گام تا اصلاح بافت های ناکارآمد شهری
در حوزه اصلاح حاشیهنشینی و بافت فرسوده، در دورههای گذشته مدیریتی اقداماتی صورت گرفته بود که متاسفانه فاقد جدیت و استمرار لازم بود .
رییس کمیسیون تحقیق و نظارت شورای اسلامی شهر تبریز با اظهار این مطلب، نخستین گام های شهرداری و شورای اسلامی در اصلاح بافت نا کارآمد شهری را محکم و جدی دانست.
فریدون بابایی اقدم در این خصوص تشریح کرد: به عنوان مثال، در گذشته بدنهسازی اتوبان پاسداران تنها در حد یک لایه باقی ماند و اجرای لایههای دوم، سوم و چهارم که باید به موازات لایه اول صورت میگرفت، پیگیری نشد، این در صورتی است که استمرار این روند، میتوانست زاغههای حاشیهنشینی این مسیر را برطرف کند .
وی با بیان این که امروز با قدم ارزشمندی که شهرداری برداشته است، شاهد حرکتهای مهم و موثری هستیم، خاطرنشان کرد: این اقدامات، به خصوص در قالب طرح پایا، با همکاری استانداری و راهوشهرسازی، شرکت خانهسازی پیشساخته آذربایجان و شرکت عمران و توسعه مد نظر بوده و طی آن، هم اکنون در فضاهای خالی حاشیهنشینی شاهدیم که احداث 500 واحد پیشساخته مسکونی با پیشرفت رضایتبخش، پیگیری میشود.
رییس کمیسیون تحقیق و نظارت شورای اسلامی شهر تبریز اضافه کرد: با اتمام این پروژه و همچنین پروژه مشابهی که با ظرفیت 1000 واحد مسکونی در حاشیه اتوبان کسایی و محدوده طالقانی صورت میپذیرد، در یک برنامه زمانبندی 5 ساله، شاهد انتقال حاشیهنشینان به واحدهای احداثشده و رفع لکهها حاشیهنشینی خواهیم بود .
وی با بیان این که این روند، درست مطابق روندی است که در کشورهای در حال توسعه پیگیری می شود، متذکر شد: به این ترتیب، شاهد شکستهشدن بافتهای یک و دو طبقهای که به خصوص فاقد فضای باز هستند، خواهیم بود .
باباییاقدم در عین حال، اذعان کرد: این روش، اگرچه موجب افزایش تراکم میشود اما نفوذپذیری، افزایش فضای باز و به کار بردن مصالح بادوام ساختمانی، از نتایج سودمند آن است.
حاشیهنشینی مهمان ناخوانده شهری
با توجه به مطالب عنوان شده میتوان گفت که حاشیهنشینی، اسکانی تحمیلی به بدنه و ساختار شهری است که این معضل خود فاقد امکانات و خدمات شهری در سطح اولیه است .
زندگی در حواشی شهر فاقد برنامهای مدون است که قسمتی از فضای شهری را اشغال کرده و به جمعیت و اسکان شهری افزوده شده و بدون هماهنگی با نظام و خدمات شهری جریان یافته که این معضل تنها اسکان جغرافیایی است .
خدمات رفاهی، اجتماعی و اقتصادی در سطح شهری، قبل از تاسیس برای جمعیت مشخصی طراحی میشود که افزودن مناطق گوناگون حاشیهای به شهر بهنوعی موجب سهیم شدن ساکنان این نواحی در سفره توسعه و خدمات شهری است که از قبل برای این جمعیت پیشبینی نشده و این امکانات متناسب با آنان طراحی نشده است .
آنچه مشخص است وجود حاشیهنشینی بهدلیل خارج بودن از برنامه شهری بهعنوان یک معضل قلمداد میشود، که مسئولان شهری و مشارکت شهروندان را برای ساماندهی و بهسازی این بافت های ناکار آمد می طلبد.
تصاویر بیشتر :
- پیوست فایل (عکس ،صدا ،فیلم ،اسناد ، مدارک و ... )
* ابتدا فایل های مورد نظر را آپلود ،سپس لينک مستقيم آنها را کپی نموده و در نظر ارسالی درج نمایید .
● معرفی فرخ عبداله زاده سیه کلان
● تبریز توسعه یافته ترین و زیباترین شهر ایران است
● معرفی تبریز - قسمت اول
● بزرگترین پروژه منطقه ارسباران
● جـــوابـــیه
● انتقاد از گزارش نماینده ورزقان
● سامانه ارتباط مستقيم بامسئولين وزارت كشور و استانداري
● کارنامه نمایندگان ورزقان - خاروانا
● با تغییر عنوان مس سونگون از هرگونه خدمت به ورزقان دریغ شد
● سخنی با نماینده محترم ورزقان
● جنگل های ارسباران، بهشت گمشده ایران زمین
● انتقاد از نماینده محترم شهرستان ورزقان
● معرفی و شماره تلفن تماس دفاتر مدیران،مسوولین و نمایندگان استان
● آگهي استخدام رسته مرزبانی
● مقدمات برگزاري انتخابات مجلس شوراي اسلامي در ورزقان
● رد صلاحیت ۳۲ نفر از داوطلبان نمایندگی مجلس در استان
● مجلس دهم مجلسی متفاوت خواهد بود
● اسامی 20 بدهکار بزرگ هر بانک در قوه قضائیه
● کشاورزان تحت پوشش تامين اجتماعي قرار گیرند
● هزینه 310 میلیون ریالی دولت برای هر واحد مسکونی مناطق زلزلهزده
● چند خبر از مناطق زلزله زده
● ضروریت رفع کمبود دستگاههای برف روب در ورزقان
● معرفی دکتر شیری آذر به عنوان رئیس کمیسیون خدمات شهری تبریز
افراد آنلاین : 12 تعداد نظـرات : بازدید کـل : 6,122,700 |
تمامی حقوق این سایت مرتبط به فرخ عبداله زاده بوده و کپی برداری از مطالب فقط با ذکر منبع بلامانع می باشد. |
18.118.212.165 : آي پي شما Safari 5.1 : مرورگر : سيستم عامل |
* خواهشمند است در به کار بردن نام اشخاص اصل ادب و احترام را رعایت فرمایید.
* لطفا دیدگاه های خود را مرتبط با موضوع مطالب درج نمایید.
* نمایش نظرات به معنی تایید یا رد آنها نمیباشد.
* مسئولیت نظرات ارسالی بر عهده کاربران عزیز میباشد.