به وب سـایت شـخصی و پـایگاه اطلاع رسانی فـرخ عـبدالـه زاده خــوش آمدید.
سامانه پیامکی :
متن مصاحبه خبرنگار و روزنامه نگار شهرستان ورزقان با آقای عبداله زاده
1- خودتان را بیشتر معرفی نمائید؟
اینجانب فرخ عبداله زاده متولد روستای سیه کلان از توابع شهرستان ورزقان هستم.
27 سال افتخار خدمت در شغل معلمی و تدریس در مدارس مختلف استان را دارم که 10 سال آن را به عنوان خادم و مدیریت مدارس مقطع راهنمائی شهرستان ورزقان در خدمت مردم شریف این منطقه محروم بوده ام.
در ضمن اینکه بسیجی هستم و درحین خدمت ، حدود 2سال فرماندهی پایگاه امام محمد باقر(ع) را بعهده داشتم.
حدود یک سال است که ضمن ادامه شغل معلمی، مسئولیت سرپرستی نمایندگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ورزقان را عهده دار می باشم.
بنده یک دوره نیز به عنوان کاندیدای مجلس شورای اسلامی از شهرستان ورزقان بوده ام که همین مقطع توفیقی شد تا از نزدیک به تک تک مناطق و روستاهای دور و نزدیک این شهرستان مراجعه و ضمن آشنایی با فرهنگ و تاریخ آن، با اهالی فرهنگ دوست این منطقه نیز بیشتر آشنا شوم.
تاریخ مصاحبه(91/3)
برای مطالعه ادامه مصاحبه ،ادامه مطلب را مشاهده فرمایید .
2- میراث فرهنگی چیست؟
برای معرفی میراث فرهنگی بهتر است که ابتدا میراث و فرهنگ تعریف شود :
میراث: به طور کلی به هر چیزی که از پیشینیان به آیندگان آن ها برسد، گفته می شود.
فرهنگ: به مجموعه دستاوردها، ارزش های معنوی و مادی جامعه بشری گفته می شود که در طول تاریخ به وجود آمده است. مثل روابط اجتماعی، هنر، فلسفه، اخلاق، علم و...
اما میراث فرهنگی: حاصل روند تحول جامعه جدید، ارزش ها و نیازهای آن است، به عبارت دیگر به کلیه آثار باقی مانده از گذشته که دارای ارزش فرهنگی باشد نیز گفته می شود، هر اثر باستانی میراث فرهنگی محسوب می شود اما هر میراث فرهنگی جز آثار باستانی نیست.
معنای میراث فرهنگی در اساس نامه تشکیل سازمان میراث فرهنگی (1364)، این طور آمده است:
«به کلیه آثار باقیمانده از گذشته که نشان دهنده خط سیر انسان باشد و باعث عبرت انسان ها شود. و در قانون اساسی ایران، عناصر تشکیل دهنده میراث فرهنگی یک کشور، آثار فرهنگی - تاریخی نامیده می شوند که به طور کلی به دو بخش میراث مادی و میراث معنوی تقسیم می شود.»
میراث فرهنگی معنوی شامل شخصیت های علمی ، فرهنگی و آیین ها و افکار فرهنگی است.
میراث فرهنگی مادی شامل آثار منقول و آثار غیرمنقول است. آثار منقول به آثاری گفته می شود که قابل انتقال و جابه جایی باشند مانند آثار موزه ای، یافته های باستان شناسی و...
آثار غیر منقول شامل: مجموعه های تاریخی، بناهای تاریخی، محوطه های باستانی، شهرهای تاریخی و تزئینات وابسته به معماری است.
3-شهرستان ورزقان در استان از لحاظ گردشگری در چه رتبه ای قرار دارد؟
شهرستان ورزقان با 2368 كيلومتر مربع وسعت، به دليل قرار گرفتن در منطقهي زيباي قرهداغ، داراي مناظر بديع و بكر طبيعي است كه ويژگيهاي خاصي به طبيعت ورزقان بخشيده است. روستاي گلآخور با آبشاري زيبا، منطقه چيچكلي، دره زيباي سونگون و ييلاقات پيرسقا، مشكعنبر و خاروانا، روستاهاي زيبايي چون كرينگان و آستمال، يخچال فصلي زير صخرهاي كرويق، منطقهي زيباي هفت چشمه و رودخانههاي فصلي و دايمي از جمله جاذبههاي طبيعي بكر و بيبديل آن است. علاوه بر جاذبههاي طبيعي آثار ارزشمند تاريخي نظير مسجد تاريخي خاروانا، امامزاده كبودگنبد، قلعههاي آغجا قلعه و جوشين، خانه امير ارشد، كتيبهي سه هزار سالهي سقندل، و صنايع دستي بيهمتايي چون جوراببافي و گليمبافي، اين شهرستان را به يكي از قطبهاي گردشگري تبدیل کرده است.
در سال های اخیر با توسعه زیرساخت های مورد نیاز، جایگاه این شهرستان از لحاظ گردشگری تثبیت شده و در طول سال مخصوصا فصل بهار و تابستان پذیرای تعداد قابل توجهی گردشگر از سطح استان و کشور می باشیم. امیدواریم با همکاری نهادهای مسئول روز به روز شاهد رشد و افزایش کمی و کیفی زیرساخت های مورد نیاز گردشگری در این شهرستان باشیم تا بیش از این در خدمت هموطنان عزیز باشیم.
در اینجا جا دارد از زحمات شایسته برادر دلسوز و ارجمند جناب آقای مهندس تراب محمدی رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانکه توجه ویژه به امر گردشگری به خصوص به توسعه صنعت گردشگری منطقه ورزقان و ارتقاء زیرساخت های آن دارد کمال تشکر و قدردانی را نمایم.
4- چقدر از آثار تاریخی شهرستان تا به حال به ثبت رسیده و چقدر شناسایی شده و مراحل ثبت آن در دست اقدام است؟
شهرستان ورزقان از قدمت تاریخی طولانی برخوردار است که وجود کتیبهها و سنگ نوشتهها و سایر آثار تاریخی موید این مطلب است و تعداد آثار ثبت شده در شهرستان در فهرست آثار ملی ۲۳۰ عنوان می باشد.
این شهرستان بعد از شهرستانهای میانه و تبریز در استان بیشترین آثار ثبت شده را در استان بهخود اختصاص داده که از این لحاظ حائز رتبه سوم می باشد و این امر یکی از جاذبههای مهم گردشگری شهرستان محسوب میشود.
رتبه سوم این شهرستان به لحاظ کمیت آثار ثبت شده در فهرست آثار ملی خواستار توجه بیشتر به آثار تاریخی و میراثی دارد.
5-زیر ساخت های گردشگری در شهرستان ورزقان چقدر جوابگوی میهمانان عزیز است؟
اگر نسبت به سال های قبل مقایسه کنیم زیرساخت های گردشگری در شهرستان ورزقان توسعه قابل توجهی داشته که این روند کماکان در حال پیگیری و تکمیل شدن است.
از آنجا که وجود راه های ارتباطی مهم ترین عامل در توسعه گردشگری این شهرستان می باشد با پیگیری های مداوم، گام های اساسی جهت بهبود کیفیت و تعریض جاده ها برداشته شده که از جمله آن تخصیص اعتبار عملیاتی بزرگراه تبریز-خواجه-ورزقان می باشد که به حول و قوه الهی با بهره برداری از این پروژه شاهد تحول عظیمی در صنعت گردشگری شهرستان خواهیم بود.
اعتبارات قابل توجهی نیز از بابت توسعه سایر زیرساخت های ضروری از جمله توسعه امکانات رفاهی مناطق نمونه گردشگري اين شهرستان، توسعه و گسترش محل اسکان، ارائه خدمات بین راهی و ... پیش بینی شده که روز به روز شاهد بهره برداری و خدمت رسانی آنها هستیم.
از جمله اقدامات صورت گرفته در این زمینه استفاده از توانمندی ها و سرمایه گذاری های بخش خصوصی می باشد که با توجه ویژه جناب آقای محمدی این امر نیز درحال پیگیری و محقق شدن است.
با استعانت از خداوند متعال، با تکمیل پروژه های در دست اقدام، شهرستان ورزقان در طول سال های آینده به یكی از گردشگر پذیرترین شهرستان های استان مبدل خواهد شد.
6- برنامه ها و پروژه های در دست اقدام، میزان اعتبار آنها، و پیشرفت پروژه ها؟
اول در حوزه گردشگری
در جلسه کارگروه گردشگری مورخ 18/4/91 در فرمانداری شهرستان مصوب شد که در تاریخ 25/8/91 (روز وفات ستارخان سردار ملی) همایش مشروطه برگذار گردد.
دوم در حوزه صنایع دستی
در سال 1390 به تعدادی از تولید کنندگان صنایع دستی در رشته های گلیم بافی ،جاجیم بافی و ورنی بافی مجوز مشاغل خانگی و تسهیلات بانکی داده شد و در سال91 کسانی که در رشته های جاجیم ،ورنی ،گلیم و فرش بافی مهارت داشته باشند کارت مهارت داده میشود و سپس بعد از تامین اعتبارات تسهیلات پرداخت خواهد شد .
و همچنین طی تفاهم نامه که در تاریخ 23 اسفند 91 فی مابین اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان و فرمانداری شهرستان و مجتمع مس سونگون و سازمان میراث فرهنگی ، صنایه دستی و گردشگری استان مقرر گردید که مواد اولیه لوازم تهیه و مقدمات لازم برای اجرای دوره آموزشی فراهم شده و از تاریخ 1/6/91 این دوره برگذار خواهد شد ،واجدین شرایط میتوانند در این دوره ها شرکت کنند و در پایان دوره به شرکت کنندگان مجوز مهارت صادر خواهد شد که دارندگان این مجوز از تهسیلات و وام بانکی بهره مند خواهند شد .
پروژه های در دست اقدام شهرستان نیز عبارتند از :
برق و آبرسانی وتکمیل روستای گردشگری آستمال ،سدزرآباد ورزقان ،مجتمع بین راهی آبخواره که از محل اعتبارات استان برای تکمیل این پروژه ها در سال 90 مبلغ یکصد میلیون تومان تامین گردید و مبلغ 34 میلیون تومان از محل اعتبارات ملی برای برق و آب رسانی منطقه نمونه گردشگری حماملو تخصیص داده شده است .
7- مشکلات درحال حاضر نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان ورزقان را بیان فرمائید؟
یک سری از مشکلات به خود نمایندگی مربوط می شود که با توجه به تازه تاسیس بودن آن، با همت مسئولین روز به روز در حال مرتفع شدن می باشد و اما مشکل اساسی پیرامون مشکلاتی است که برطرف شدن آنها نیاز به همکاری سایر دستگاهها و نهادهای دولتی و غیر دولتی دارد که انتظار داریم ضمن همکاری و همدلی، ما را در هرچه زودتر برطرف نمودن آنها یاری فرمایند که از جمله این مشکلات می توان به نیاز به توسعه و بهبود راههای ارتباطی، توسعه امکانات رفاهی برای گردشگران از جمله محل های اسکان، افزایش جایگاه های سوخت گیری بنزین و گاز خودروها، غذاخوری ها، راهداری ها، تامین آب آشامیدنی سالم و نصب محل استراحت و سایه بان در مناطق نمونه گردشگری، نصب سطل زباله در مسیرهای پرتردد، نصب تابلوهای راهنمای مناطق گردشگری، تخصیص خودروهای امداد و ... اشاره کرد.
از آنجا که از گردشگری به دلیل پایداری و درآمدزایی اش به عنوان صنعت یاد می کنند، همکاری در جهت برطرف نمودن مشکلات یاد شده علاوه بر جذب سرمایه، باعث ایجاد اشتغال در منطقه گردیده و علاوه بر اینکه منطقه را از اتکاء صرف به درآمد اندک کشاورزی اهالی بی نیاز می کند، رونق شهرستان را سرعت بخشیده و رفاه و نشاط به ارمغان می آورد.
8- چه صحبتی با مردم خصوصا با گردشگران عزیز که از مناطق گردشگری ورزقان بازدید به عمل می آورند دارید؟
اول اجازه می خواهم سرمایه گذاران را مخاطب صحبت خود قرار داده و با ذکر این مطلب که شهرستان ورزقان از یک طرف به دليل قرار گرفتن در منطقهي زيباي قرهداغ و دارا بودن مناظر بديع و بكر طبيعي و تاریخی دارای قابلیت های فراوانی جهت سرمایه گذاری و جذب گردشگر می باشد و از طرفی دیگر با حمایت های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانموقعیتی با توجیه اقتصادی مناسب جهت سرمایه گذاری برگشت پذیر می باشد، از تک تک آنها دعوت نمایم که سرمایه گذاری در صنعت گردشگردی شهرستان ورزقان را در اولویت های خود قرار داده تا ضمن سرمایه گذاری مطمئن، در رونق و شکوفائی این منطقه سهیم باشند.
طرف دیگر صحبتم با مردم عزیز می باشد که با بازدید از مناطق گردشگری ورزقان، اوقات به یاد ماندنی و تفریحی سالم را در این منطقه که سرشار از دیدنی ها و مناظر طبیعی و تاریخی می باشد سپری نمایند.
خالی از لطف نخواهد بود که در اینجا به تعدادی از مناطق و مناظر دیدنی شهرستان اشاره نموده و از هموطنان عزیز به خصوص مردم تاریخ دوست، طبیعت دوست و فرهنگ دوست استان دعوت نمایم تا از نزدیک از مناطق گردشگری ورزقان بازدید به عمل آورند:
منطقه چيچكلو و جنگلهاي ارسباران، روستاي كرينگان(مردم اين روستا با زبان و لهجه تاتار صحبت می نمایند)، درخت چهار هزار ساله بلوط در روستاي كرينگان، طبيعت و امامزاده روستاي آستمال، مسجد تاريخي خاروانا، آبشار گل آخور ،كمپينگ طرزم، قلعه جوشين، قلعه علی بیگ،امامزاده آقاباباسنگ ،امامزاده جبلکی، خانه امير ارشد در روستاي آبخواره، ييلاق مشك عنبر، آغجه قلعه، رود خانه القنا چاي، معان مس سونگون و معدن طلاي اندريان، سد ورزقان، سد زرين كاب، سد آقبلاغ/سیه کلان، سد حاجيلار ، مقبره مير مجيد، سید جبرئیل آستامال، قاضی بلاغی، آرامگاههاي تاريخي كرويق «آرامگاه محمدالدين ابنمحمد كرويق» و «آرامگاه حليمه خاتون كرويق»، يخچال فصلي زير صخره اي كرويق، كتيبه سغندل، منطقه زيباي هفت چشمه، سد زرآباد،55 تپه و محوطه تاریخی شهرستان ورزقان که قدمت آن ها مربوط به دوران فراپارینه سنگی تا قرون میانه اسلامی می باشد و مناظر طبيعي بسيار زيباي تك تك روستاها كه هر كدام زيبايي خاص خود را دارد.
در پایان از خبرنگار و روزنامه نگار شهرستان ورزقان جناب آقای سعادتپور تشکر و قدردانی می نمایم که با اهمیت دادن به امر مهم صیانت از میراث فرهنگی و توسعه امر گردشگری که یکی از اولویت ها و دغدغه های مهم کشورمان می باشد، وقت خودتان را در اختیار بنده قرار دادید.
مشاهده این مطلب در سایت صدای ورزقان
- پیوست فایل (عکس ،صدا ،فیلم ،اسناد ، مدارک و ... )
* ابتدا فایل های مورد نظر را آپلود ،سپس لينک مستقيم آنها را کپی نموده و در نظر ارسالی درج نمایید .
● معرفی فرخ عبداله زاده سیه کلان
● تبریز توسعه یافته ترین و زیباترین شهر ایران است
● معرفی تبریز - قسمت اول
● بزرگترین پروژه منطقه ارسباران
● جـــوابـــیه
● انتقاد از گزارش نماینده ورزقان
● سامانه ارتباط مستقيم بامسئولين وزارت كشور و استانداري
● کارنامه نمایندگان ورزقان - خاروانا
● با تغییر عنوان مس سونگون از هرگونه خدمت به ورزقان دریغ شد
● سخنی با نماینده محترم ورزقان
● جنگل های ارسباران، بهشت گمشده ایران زمین
● انتقاد از نماینده محترم شهرستان ورزقان
● معرفی و شماره تلفن تماس دفاتر مدیران،مسوولین و نمایندگان استان
● معرفی جنگل های حسنو - حسنو میشه سی
● مشورت در سيره پيامبر(ص)
● اهر نگین درخشان ارسباران
● بازرسان، حسن اجرای انتخابات را کنترل میکنند
● معرفی حیدر پورسلیمان
● همایش بزرگ بصیرت شهرستانی به مناسبت نهم دی
● بدون پشتوانه علمی و مطالعاتی، قدمی برنمیداریم
● جلسه انتخاب رئیس و اعضای هیئترئیسه شورای شهر ورزقان
● «اتحاد در زير لواي توحيد» و «شناخت دشمن و مقابله با نقشههای او»
● الزام حمایت قانون از کودکان
افراد آنلاین : 14 تعداد نظـرات : بازدید کـل : 6,119,421 |
تمامی حقوق این سایت مرتبط به فرخ عبداله زاده بوده و کپی برداری از مطالب فقط با ذکر منبع بلامانع می باشد. |
3.145.165.217 : آي پي شما Safari 5.1 : مرورگر : سيستم عامل |
* خواهشمند است در به کار بردن نام اشخاص اصل ادب و احترام را رعایت فرمایید.
* لطفا دیدگاه های خود را مرتبط با موضوع مطالب درج نمایید.
* نمایش نظرات به معنی تایید یا رد آنها نمیباشد.
* مسئولیت نظرات ارسالی بر عهده کاربران عزیز میباشد.